Ригорозне мере у циљу заустављања ширења Корона вируса

Почетак » Ригорозне мере у циљу заустављања ширења Корона вируса » Актуелно » Ригорозне мере у циљу заустављања ширења Корона вируса

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је на данас одржаној седници донео следеће закључке:

  1. Ограничава се рад пекара за време трајања ванредног стања на време од 6.00 до 16.00 часова. У оквиру прописаног радног времена, у продајном објекту се може вршити само продаја.

 

  1. Ограничава се рад апотека и продавница прехрамбене робе за време трајања ванредног стања на време од 6.00 до 19.00 часова.

 

  1. Ограничава се рад свих осталих трговинских објеката, за време трајања ванредног стања, на време од 8.00 до 12.00 часова.

 

  1. Налаже се прекид рада у свим угоститељским објектима, изузев оних који пружају услуге смештаја и преноћишта.

 

  1. Налаже се прекид рада у фризерским и козметичким салонима и објектима у којима се приређују забавне игре.

 

  1. Налаже се прекид пијачне продаје.

 

  1. Налаже се Саобраћајном предузећу „Ласта“ да свакодневне поласке у градском и приградском саобраћају одржава само радним даном и то по следећем режиму вожње:

– да се у приградском саобраћају задрже само линије и поласци који служе за превоз радника, а да се у потпуности укину линије које су биле везане за превоз ђака и линије које саобраћају са малим бројем путника и

– да се у градском саобраћају задрже само поласци у јутарњим и поподневним терминима који су прилагођени радном времену послодаваца.

 

  1. Одредбе наложених мера примењиваће се почев од 19. марта 2020. године.