„Рода“ долетела у Ваљево

Почетак » „Рода“ долетела у Ваљево » Вести » „Рода“ долетела у Ваљево
Рода Мегамаркет , словеначког „Меркатора  С“, отворен је у Ваљеву у присуству великог броја грађана и представника јавног живота града. Први тржни центар који је отворен у Ваљеву, изграђен је на атрактивној локацији у близини највећег  стамбеног насеља „Ослободиоци Ваљева“, Железничке станице и ваљевског „СУП-а“.
 
У објекту који се простире на 3.400 квадратних метара запослено је 60 радника, који ће продавати преко 15.000 артикала по веома повољним ценама. Поред богате понуде свежег воћа и поврћа, различитих врста свежег меса и деликатеса, кондиторских производа, козметике, кућне хемије и других производа за свакодневну употребу у домаћинству, у Рода Мегамаркету се налази и савремена пекара. Објекат има 65 паркинг места намењених купцима, која пружају додатни комфор при куповини.  Инвестиција је вредна шест милиона евра и објекат је изграђен за нешто мање од шест месеци.
 
Мр Станка Пејановић, директорка друштва  “Меркатора С“  и чланица Управе Групе Меркатор за трговину  југоисточне Европе, приликом отварања је рекла да ова компанија настоји да буде локомотива привредног развоја и мањих градова у Србији:
 
„Рода је долетела у Ваљево. Ово је чин нашег дубоког поштовања према свим поторошачима у Србији, јер обично у време велике рецесије трговци бирају велике градове, који још колико-толико имају очувану куповну моћ. Наша стратегија јесте да се приближимо свим потрошачима у Србији и допринесемо и заиста будемо локомотива привредног развоја. Шездесет нових радних места у модерном објекту, омогућиће сигурно уживање у савременој куповини“, рекла је Станка Пејановић.
 
Велики трговински ланци су годинама обилазили Ваљево. То се међутим у последње четири године изменило, јер је велики број компанија отпочео са припремама и изградњом у граду на Колубари.
 
„Рода је прва прошла ову циљну равнину“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић и додао:
 
„Пре тачно 140 дана смо представник „Меркатора“ и ја стајали овде и обећали да ће један овако леп објекат бити завршен и он је завршен и пре рока, на понос града Ваљева. Користим ову прилику да честитам свим људима који су пројектовали, извели, вршили надзор  да Ваљево најзад добије први велики трговински центар у последње четири године. Захваљујем се и свима који су учествовали у прибављању потребних дозвола, пројеката, сагласности…Градили смо заједно и ево га објекат који ће запошљавати седамдесетак радника и омогућити грађанима Ваљева да обављају куповину коју дуго нису могли да обављају. „
 
„Меркатор С“ је као друштвено одговорна компанија, поводом доласка у Ваљево, прородилишту Здравственог центра у Ваљеву уручио 220.000 динара за опремање и даљи развој установе. Десет нових „Дормео“ душека и јастука  олакшаће опоравак ваљевских породиља.
 
„Донација је значајна, јер је свако обнављање инвентара у болници потребно. Нама је потребно још пуно тога“, рекла је др Мирослава Плећић, заменица управника Ваљевске болнице.
 
У дану отварања објекта, организоване су бројне промоције, дегустације и забавни програм, док је свака 100. куповина била гратис. У дане викенда, од 22. до 24. јуна, сваког 100. купца очекује и поклон изненађење. Објекат је отворен сваког дана, укључујући и недељу, од 8 до 22 часа.
 
 

Leave a Comment