Ротационе лампе за тракторе

Почетак » Ротационе лампе за тракторе » Вести » Ротационе лампе за тракторе
Предавања на тему „Безбедност возача трактора у јавном саобраћају“ и расподела ротационих лампи за тракторе, активности су које ове године спроводи Град Ваљево, у оквиру унапређења безбедности саобраћаја.
 
Ове године је од казни које плаћају несавесни возачи, прикупљено 220.000 динара.
 
Учесницима предавања ће бити подељен одређени број ротационих лампи за трактор. Услов за добијање лампе је да лице има код себе личну карту, доказ о власништву и регистрацији трактора (потврда о регистрацији – саобраћајна дозвола) и доказ о испуњености услова за управљање трактором (возачка дозвола).
 
Организатори ових активности су Комисија за безбедност града Ваљева и Одељење саобраћајне полиције Полицијске управе Ваљево.
 
Распоред предавања и расподеле ротационих лампи је следећи:
 
Дана 24. новембра 2013. године (недеља) у 12.00 часова биће одржано предавање у просторији Месне канцеларије у Голој Глави.
 
Дана 27. новембра 2013. године (среда) у 12.00 часова биће одржано предавање у просторији Месне канцеларије у Каменици.
 
Дана 1. децембра 2013. године (недеља) у 12.00 часова биће одржано предавање у просторији Месне канцеларије у Поћути.
 
Дана 4. децембра 2013. године (среда), биће одржано предавање у просторији Месне канцеларије у Лукавцу.
 
Да подсетимо, Законом о безбедности саобраћаја на путевима предвиђено је да се 30 одсто средстава од наплаћених казни за учињене прекршаје у саобраћају врати назад локалним самоуправамa, а та средства локалне самоуправе користе за финансирање мера и акција за унапређење безбедности саобраћаја, као и за опрему неопходну у контроли безбедности.
 
У прошлој години средства су опредељена за набавку спортских дечјих ранаца са флуоресцентним обележјима, у којима деца носе књиге.
 
 
 

Leave a Comment