Рукометашице ЖРК „Металац 2015“ на пријему код градоначелника

Почетак » Рукометашице ЖРК „Металац 2015“ на пријему код градоначелника » Актуелно » Рукометашице ЖРК „Металац 2015“ на пријему код градоначелника
RVU_5970RVU_5974RVU_5981RVU_5982RVU_5990RVU_5998RVU_6009RVU_6021RVU_6035RVU_6048

Рукометашице ЖРК „Металац 2015“ Ваљево освојиле су Куп Централне Србије победивши у финалу супер Б лигаша ОРК „Београд“ и самим тим оствариле највећи успех од свог оснивања. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић примио је данас златне Ваљевке и честитао на изузетном успеху. Пријему су присуствовали одборници у Скупштини града Милан Гајић и Милорад Лазић.

„Честитам ЖРК „Металац 2015“ Ваљево на великом успеху који је остварио победом у Купу Централне Србије и пласманом у четврт финале Купа Србије, што је изузетно велики успех и велика награда за сам град. Клуб постоји од 2015. године и лично сам добро информисан о успесима а исто тако и о намерама да идуће године клуб уђе у највећи ранг такмичења. Град и ја као градоначелник пружићемо већу помоћ што се тиче средстава која издвајамо буџетом за спорт. Хвала вам што сте достојно репрезентовали град јер град без спортских успеха не може да живи а ове године сте ви постигли највећи успех“, рекао је градоначелник.

Душан Новокмет, тренер и вођа ове младе успешне екипе констатовао је да се рукомет враћа на спортску сцену Ваљева и да ће клуб наставити овим путем ка већим успесима.

„Као тренер сам јако поносан, што смо за непуне три и по године од оснивања клуба стигли до ове победе и пласирали се  међу осам екипа у Србији. Створили смо једну базу од 30-40 младих девојчица а имамо и 18 првотимки. Радимо у једној здравој средини и изузетно је задовољство бити у оваквом клубу. Доказ да само на правом путу говори то да нам свакодневно пристижу младе играчице и да нам се повећава број публике. Желим да се захвалим градоначелнику др Слободану Гвозденовићу, Милану Гајићу и Новки  Савић, која је све ово покренула, а ми ћемо се трудити да оправдамо њихову подршку“, истакао је Новокмет.

Новка Савић, председник ЖРК „Металац 2015“ и иницијатор поновног оснивања клуба додала је да се у клубу ради тимски у свим сегментима, од управе преко тренера до самих играчица и да је управо тимски рад разлог за постизање добрих резултата.

Тренер млађе категорије, Љиљана Новокмет позвала је суграђане да подрже клуб у веома битној утакмици, другог децембра, против РК „Београд“ која ће одлучити првака јесењег дела лиге. Такође је најавила предстојећи турнир у Подгорици, на коме ће рукометашице оправдати подршку Града и показати свој таленат и рад.