Руководство града разговарало са представницима компаније „ВАЛИ“

Почетак » Руководство града разговарало са представницима компаније „ВАЛИ“ » Вести » Руководство града разговарало са представницима компаније „ВАЛИ“
Најављена отпуштања 250 радника у фабрици „ВАЛИ“ урађена су у складу са програмом ове компаније, како би се превазишли тренутни пословни проблеми на руском тржишту, речено је на данашњем састанку представника града Ваљева и компаније „ВАЛИ“. Критеријуми за отпуштање у су урађени у сарадњи са Националном службом за запошљавање у Београду и потпуно су транспарентни и објективни, у складу су са законским процедурама, речено је на данашњем састанку. 
 
У разговору са Карлом Мариотијем, председником Управног одбора компаније „ВАЛИ“, Албертом Грасијем, руководиоцем фабрике у Лозници и Давидом Грасијем, руководиоцем фабрике у Ваљеву, представници Града су истакли да последња дешавања у овој фабрици имају велики социјални значај за Ваљево и да је то велики удар на грађане који ће остати без посла, њихове породице и сам Град.
 
Градоначелник је нагласио да је „ВАЛИ“ једна од најзначајнијих фабрика у Ваљеву, која је запошљавала 1100 радника и да је досадашња сарадња била на коректном нивоу, тако да ће Ваљево и убудуће, у складу са законским и сопственим могућностима, подржавати ову компанију. Он је изразио забринутост због дешавања у фабрици и последица на суграђане који ће остати без посла. Ипак, охрабрен је поруком коју је добио од руководства „ВАЛИЈА“ да се већ дешавају промене на боље на тржишту и да уколико дође до стабилизације на руском тржишту, производња у овој фабрици  у наредним месецима може бити враћена на задовољавајући ниво.
Карло Мариоти, председник УО компаније „ВАЛИ“ је потврдио да су задовољни досадашњом сарадњом са градом Ваљевом и образложио овај тежак потез руководства компаније. Због пада извоза на тржиште Руске Федерације у последњем кварталу 2014. године и у првим месецима 2015. године, проузрокованог погоршањем економске ситуације у тој земљи, а посебно услед значајне девалвације рубље, предузете мере су биле неопходне како би се прилагодила производња насталој ситуацији, поновио је Карло Мариоти став руководства компаније, који је јуче предочен јавности.
Мариоти је изразио наду да су поремећаји на тржишту привременог карактера и да ће током друге половине 2015. године доћи до побољшања економске ситуације, која би омогућила да „ВАЛИ“ покрене нови процес запошљавања и инвестиција.
 
Он је истакао да је „Вали“ од 2001. године у Србији до сада уложио преко 110 милиона евра и да нису прекинуте покренуте значајне даље инвестиције у фабрикама у Ваљеву и Лозници, вредности од 3 до 5 милиона евра, што је показатељ да ова компаније не намерава да се повуче из Србије, већ напротив, да и у наредним годинама послује и проширује своје капацитете.
 
На састанку је закључено да ће убудуће представници Града и компаније имати редовнију комуникацију и међусобно се информисати о даљим плановима.

Leave a Comment