Сагласност о кредитном задужењу Топлане

Почетак » Сагласност о кредитном задужењу Топлане » Вести » Сагласност о кредитном задужењу Топлане
Градско веће дало је сагласност на одлуку управног одбора ЈКП „Топлана Ваљево“ о кредитном задужењу у износу од 50 милиона динара за измирење обавеза овог предузећа према НИС „Петрол“, за наставак изградње вреловодне мреже у Ваљеву и успешно окончање грејне сезоне. „Уколико не обезбедимо ова средства, можемо доћи у ситуацију да нам рачун буде блокиран. С обзиром на то да нам предстоји набавка и монтирање новог котла али и други послови на ширењу вреловодне мреже, не би могли то да реализујемо у таквим условима пословања предузећа“, рекао је овом приликом Драган Деспотовић, директор ЈКП „Топлана“.  Он је подсетио на то да је Топлана само прошле године на име камата, због дуговања, платила НИС „Петролу“ преко 5 милиона динара, па је процењено да је у овом тренутку исплативије да се предузеће кредитно задужи како би измирило обавезе.
 
Чланови Већа утврдили су и предлог решења о ослобађању Холдинг корпорације „Крушик“ А.Д. Ваљево обавезе плаћања накнаде за уређивање грађевинског земљишта у поступку издавања грађевинске дозволе за изградњу два пословна објекта Ковачнице на локацији старих, порушених и оштећених у НАТО бомбардовању.
 
Градско веће на данашњој седници разматрало је и дало сагласност на програме рада у 2010. години: Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Културно- просветне заједнице и КУД „Абрашевић“.

Leave a Comment