Сајам оптимизма

Почетак » Сајам оптимизма » Вести » Сајам оптимизма
Први ваљевски Сајам оптимизма испред и у згради Дома омладине, јуче је окупио велики број младих Ваљеваца, окупљених у бројним радионицама, клубовима и организацијама .
 
Сајам су отворила деца из Креативне радионице „Пинокио“ са својим рециталом, песмом и игром. Потом су ученици музичке школе „Живорад Грбић“, Ансамбл гудача и Трио хармоника извели Телеманов „Кончерто“, Дребенков „Шпански плес“.Млади глумци Омладинске позоришне сцене ОПС! наступили су са „војничким беседништвом“. Ученици основне школе „Сестре Илић“ приказали су свој пројекат „Или ми, или отпад“  и објавили да је њихова школа еколошка зона.
 
На платоу испред Омладинског центра КУД Извор приказао је некадашње дружење младих уз песму и игру. Драмска трупа Техничке школе  извела је мини позоришну представу „Мување“ у режији Милке Ерић – Васиљевић. Друштво истраживача „Владимир Мандић – Манда“ је показало и испробало део нове вештачке стене која ће се ускоро у пуној величини од 7 метара наћи у простору спортског центра „Партизан“.
 
Заинтересовани су кроз телескоп могли да посматрају звезде и месец. Школа салсе – ОЗ САЛСА одржала је свој јавни час на коме су бројни посетиоци научили прве кораке салсе, док су они искуснији показали завидан ниво познавања ове енергичне игре.
Првом Сајму оптимизма претходила је омладинска конференција „Активно мењамо свет“ на којој је 40 младих људи узраста од 13 до 30 година на 3 радна стола анализирало проблеме и потребе младих Ваљева и могућности да њиховог решавања. Закључци сва три радна стола конференције „Активно мењамо свет“ послужиће као основ кампања које ће млади Ваљева заједнички спроводити наредних месеци. Средства за реализацију ових кампања, као и саму конференцију „Активно мењамо свет“ обезбедила је Швајцарска агенција за развој и сарадњу, Стална конференција градова и општина и Град Ваљево у склопу пројекта „Реактор“ који реализују удружење Добри људи и Канцеларија за младе Града Ваљева.

Leave a Comment