Сајам привреде Западне Србије у Ваљеву

Почетак » Сајам привреде Западне Србије у Ваљеву » Вести » Сајам привреде Западне Србије у Ваљеву
12. Сајам привреде Западне Србије одржаће се 1.2. и 3. априла у Омни центру у Ваљеву. На овој традиционалној, тродневној сајамској манифестацији, ове године 175 излагача различитих делатности из Србије и Босне и Херцеговине је најавило долазак, од тога 85% припада производним делатностима.  Циљ СПРЕГ-а је подстицање привредних активности, афирмација, промоција и представљање домаћих производа и произвођача. Сајам у Ваљеву подједнако је интересантан како малим предузетничким радњама и великим компанијама, тако и удружењима, коморама, кластерима и локалним самоуправама.
 
„Град Ваљево је свих ових предходних година подржавао ову сајамску манифестацију, која из године у годину бележи све већи број излагача и посетилаца и прераста у једну озбиљну регионалну привредну манифестацију. Град Ваљево ће и ове године подржати СПРЕГ преко конкурса за привредно-туристичке манифестације, а Град се ове године још активније укључио у организацију сајма као суорганизатор. Позвали смо 40 градова и општина Западне Србије и Источне Босне и Херцеговине, као и Републике Српске да учествују на сајму са својим штандовима. Учешће је потврдило око 20 делегација општина и градова, а очекујемо да ће тај број бити и већи. Сајам у Ваљеву ове године подржала је и Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) која се бави унапређењем пословне климе и повезивањем локалних самоуправа и привреде на територији Србије. Сајам је важан за град Ваљево за подстицање привредних активности, за сарадњу са другим градовима, за повезивање привредника и предузетника у региону, као и за промоцију привредних и туристичких потенцијала. То је место окупљања привредника, место добрих идеја и место покретања заједничких пројеката“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре, на којој је најављен СПРЕГ, Ненад Бранковић, начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове. 
 
„Заједно са локалним самоуправа ове године очекујемо око 215 излагача, што је више него предходне године. То говори у прилог чињеници да смо на правом путу и да оправдамо улогу водеће привредне сајамске манифестације у Западној Србији. Као и прошле године имамо две изложбене хале на располагању. Поред главне хале, у хали број 2 сајам ће бити у организацији компаније „Еуропром“ и Домаћег трговинског ланца, са којима се већ треће године за редом остварује добра сарадња“, рекао је између осталог Јован Грујић, организатор СПРЕГ-а. На данашњој конференцији, о наступу компаније „Еуропром“ и Домаћег трговинског ланца, говорила је Бојана Перић. Овогодишњи слоган је „Најбоље је домаће“, а на штандовима ће посетиоцима бити доступно 15 артикала ове компаније намењених сајамској продаји по повољним ценама.
 
Као и предходних година, посетиоце очекују семинари, трибине, скупови привредника и презентације. Прошле године сајам је посетило око 8500 посетилаца из Србије и Босне и Херцеговине. Очекује се да ће ове године тај број бити већи. 
 
 
 

Leave a Comment