Сајам привреде Западне Србије

Почетак » Сајам привреде Западне Србије » Вести » Сајам привреде Западне Србије
Сајам привреде Западне Србије одржаће се ове године у Ваљеву 11 пут од 23.до 25. априла у „Омни Центру“. На водећој сајамској привредној манифестацији Западне Србије  учестоваће скоро 200 излагача који ће представити око 10.000 домаћих производа из 30 општина и градова Србије. Свечано отварање Сајма је у среду 23. априла у 11.00 часова. 
 
„И ове године у првом плану ће бити промоција домаће производње, а осим тога на Сајму ће се представити и фирме које се баве трговином и услугама. Осам  локалних самоуправа Ваљево, Богатић, Ариље, Мионица,Пријепоље, Прибој, Косјерић и Љубовија представиће своје привредне потенцијале. Пажња ће ове године бити посвећена производњи хране и пића, а биће организоване и посебне тематске целине посвећене домаћим произвођачима уз демонстрацију и дегустацију најразличитијих производа“, рекао је између осталог на данашњој конференцији за новинаре Јован Грујић, извршни директор Сајма.
 
„ Град Ваљево ће и ове године подржати ову манифестацију која има међународни карактер јер ће учествовати и привредници из Босне и Херцеговине. Идеја је да Сајам искористимо као место за унапређење сарадње између привредника и локалних самоуправа, а град Ваљево ће и ове године имати свој штанд заједно са Туристичком организацијом и Народним музејом  и представиће  на Сајму инвестиционе и привредне потенцијале нашег краја“, рекао је између осталог Ненад Бранковић, начелник Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Градске управе Ваљево.
 
У сарадњи са Универзитетом „Сингидунум“, Регионалном привредном комором и Пољопривредном стручном службом, сва три дана Сајма биће организоване едукативне трибине и стручна предавања о актуелним темама из области унапређења предузетништва и пољопривреде. 
 

Leave a Comment