Сајам спорта промовише здрав живот

Почетак » Сајам спорта промовише здрав живот » Вести » Сајам спорта промовише здрав живот
Сајам спорта се први пут одржава у Ваљеву, у суботу 24. новембра 2012. године, са почетком у 11.00 часова у ваљевској Хали спортова. Под покровитељством Министарства омладине и спорта, Завода за спорт и медицину  и  Спортског савеза Србије, у оквиру пројекта „Шта тренираш“, који подржан од Европске уније, овај Сајам окупиће чланове спортских клубова и ученике основних школа из Ваљева.
 
Помоћник градоначелника Селимир Манојловић је рекао да је овај сајам град подржао с циљем приближавања спорта деци, нарочито узраста од 5. до 8.разреда.
 
„Деца су удаљена од спорта последњих година, а да би се одвојили од улице и онога што није корисно за њих, циљ је  да се што више деце бави споротом. Министатсрво омладине и спорта је препознало проблем да деца нису довољно спортски активна и ради да се то промени. Ваљево је међу првим градовима који су се укључили у акцију. Штандови спортских клубова који ће бити постављени у Хали спортова, представиће могућности клубова и њихове досадашње резултате“, рекао је помоћник градоначелника Селимир Манојловић и позвао децу и родитеље да посете овај Сајам.
 
Никола Радојичић, члан Градског већа Ваљева каже да су у акцију укључена и деца из сеоских школа, за које је Град обезбедио превоз.
 
„Учествоваће 20 спортских клубова из Ваљева. Биће организован и бесплатан лекарски преглед за децу, тако да ће моћи да брзо и квалитетно преконтролишу своје здравље и добију потврду да су спремни за спортске напоре“, рекао је Никола Радојичић, члан Градског већа Ваљева и уједно позвао све суграђане да искористе прилику да на једном месту виде спортске потенцијале нашег града, тако што ће у суботу од 11.00 до 16.00 часова посетити Сајам спорта у Хали спортова.

Leave a Comment