Сајт града Ваљева као добар пример

Почетак » Сајт града Ваљева као добар пример » Вести » Сајт града Ваљева као добар пример
У телевизијској емисији „Око магазин“ која је емитована синоћ на 1. програму РТС-а, у прилогу ауторке Зорице Синадиновић „Како се троше наше паре“, споменут је сајт града Ваљева као добар пример транспарентности података везаних за приходе и расходе локалног буџета. У прилогу у коме су саговорници били Немања Ненадић из „Транспарентности Србије“ и Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја, између осталог је речено: 
„И у Србији постоје примери, који потврђују да је могуће детаљно и на разумљив начин обавестити грађане о томе на шта се троше њихове паре. Тако рецимо Ваљевци, на интернету могу видети куда одлази сваки динар, дословно сваки! На веб сајту овог града, под ставком „субвенције за пољопривреду“ може се пронаћи детаљ да је за предавање из области воћарства плаћено тачно 36.144 динара. Ипак, такви примери су више изузетак него правило. А правило је да се да што мање података о утрошеним средствима“, рекла је новинарка Зорица Синадиновић.
Прилог је био илустрован кадровима снимљеним са ваљевског градског сајта. Иначе на сајту www.valjevo.org.rs у делу посвећеном буџету за 2009. годину, осим Одлуке о буџету града, грађани могу погледати и приходе и расходе по месецима.
Емисију „Око магазин“, чија је тема „На коме ће држава да штеди?“ можете погледати и на РТС-овој интернет страници www.rts.rs .

Leave a Comment