Сакупљена дрва из реке Градац додељена сиромашној суграђанки

Почетак » Сакупљена дрва из реке Градац додељена сиромашној суграђанки » Вести » Сакупљена дрва из реке Градац додељена сиромашној суграђанки

Чланови Еколошког друштва „Градац“ из Ваљева су протеклог викенда извлачили пало грање и стабла, као и остали нанос из корита реке Градац и уклањали растиње поред обале, које би у наредном периоду, могло да упадне у воду услед пораста водостаја. Вучни наноси стабала и грања, које је снег поломио и оборио у реку, могли би да успоре проток воде и изазову поплаве. Чланови ЕКОД „Градац“ су ову акцију организовали, у склопу редовних активности обиласка тока реке Градац.

Преко три кубика сакупљених дрва су потом исекли и допремили Ваљевки Оливери Вићентијевић из МЗ Градац, која живи без икаквих примања, са болесним сином. У дворишту њене куће, која се налази у Улици 6. Личкој, дочекала их је Оливера која им се захвалила на помоћи, јер сама нема средстава да купи огрев. Сакупљена дрва ће јој помоћи да безбрижније дочека топлије време, након једне од најхладнијих зима у ваљевском крају.
 
 

 

 

Leave a Comment