„Салатара“ у Ваљеву

Почетак » „Салатара“ у Ваљеву » Вести » „Салатара“ у Ваљеву
Грађани Ваљева имају прилику у наредних седам дана- до 12. јула,  да виде познати трофеј, један од најстаријих и најлепштих спортских пехара, популарну „салатару“ коју је тениска репрезентација Србије освојила прошле године победом на Дејвис купу. Пехар је изложен у сувенирници „Ваљево-туриста“ поред зграде Скупштине града. Поводом излагања чувеног трофеја и пре свега промоције тениског спорта, у Ваљеву су боравили представници Тениског савеза Србије (ТСС), председник Слободан Живојиновић, потпредседник ТСС Радмило Арменулић и менаџер ТСС Чедомир Шошкић. Они су након разговора са градоначелником о могућностима унапређења услова на тениским теренима и популаризације и развоја овог спорта у Ваљеву уопште, одржали трибину у Ваљевској гимназији на којој је било речи о перспективама тениса како у Србији тако и у Ваљеву.
 
Градоначелник Зоран Јаковљевић говорио је о значају промоције Србије у свету кроз изузетне екипне и појединачне успехе наших тенисера и изразио задовољство што ће чувени пехар бити у Ваљеву ових дана позивајући грађане да га виде. „Са представницима Тениског савеза Србије разговарали смо о улагању у развој овог спорта у Ваљеву. Део средства може обезбедити локална самоуправа, Тениски савез такође, а конкурисаћемо са пројектима и код ресорног министарства, што ће, како очекујемо дати добре резултате и подићи ниво интересовања, пре свега деце и младих за овај популаран спорт“, оценио је градоначелник.
 
„Салатара“ већ три месеца путује кроз Србију, а након Ваљева биће враћена у Београд и постоји велика шанса да овај пехар остане и следеће године у Србији и то би био незапамћен успех“, рекао је овом приликом менаџер Чедомир Шошкић.
 
„Ваљевци имају ту привилегију да виде пехар који представља симбол успеха наше земље, јер ми смо тек тринаеста земља у историји Дејвис купа коме је пошло за руком да освоји прво место на овом престижном такмичењу.Ми већ сутра путујемо наступамо у четврт финалу са Новаком Ђоковићем у најјачем саставу. Наши тенисери су направили невероватан успех, појединачно и екипно и могу да кажем да се у нашој земљи игра најбољи тенис. Ми имамо велику обавезу да створимо све услове да тако и наставимо“, рекао је председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић.
 
Овом приликом оцењено је да у Ваљеву постоји велико интересовање за овај спорт и да ће Тениски савез Србије заједно са локалном самоуправом и спонзорима, учинити све да се побољшају услови за развој овог спорта.  

Leave a Comment