Шалтер сала у новом руху

Почетак » Шалтер сала у новом руху » Вести » Шалтер сала у новом руху
Реновирање Шалтер сале у холу Градских управа је завршено и од данас је грађанима омогућено да обаве све послове на бржи и ефикаснији начин у лепшем и пријатнијем амбијенту. Уређење Шалтер сале реализовано је у оквиру пројекта „Ближе грађанима“ за који је град Ваљево од Министарства за државну управу и локалну самоуправу на конкурсу добио средства у износу од 2,1 милиона динара.
 
 Водећи рачуна о потребама грађана, извођач радова ваљевска Техничка школа предвиђени посао обавила је за време празника користећи и дане викенда,  у периоду од Нове Године до Божића, када је и уобичајено мања фреквенција грађана у холу Градских управа.
 
У складу са пројектом, преостаје још да се Шалтер сала опреми, у најскорије време и  савременим системом који ће омогућити да грађани не чекају у редовима, већ да након пријаве одмах по доласку, добију свој број на основу чега ће бити у прилици да обаве посао због којег су дошли на шалтеру где је најмања гужва. На тај начин, биће избегнуте до сада уобичајене гужве на шалтерима, стајање и чекање у редовима што у протеклом периоду, није било пријатно како за грађане тако и за запослене. Осим тога, реновирањем Шалтер сале створени су и амбијентално знатно пријатнији и лепши услови, постављене фиксне столице, што ће између осталог допринети томе да боравак у холу Градских управа због овера докумената и слично за грађане не представља напор. Рад шалтерских служби модернизован је и кроз увођење нових рачунара, а посебна пажња посвећена је и личном контакту службеника и грађана, што такође доприноси унапређењу комуникације и бржем и ефикаснијем размењивању свих потребних информација, а све у складу са циљем и називом пројекта „Ближе грађанима“.
 
Реализацијом овог пројекта учињен је корак више у модернизацији рада Градских управа у складу са савременим европским трендовима. Подсећања ради, последње реновирање једног дела Шалтер сале било је 2004. године када је формиран Општински услужни центар. Други део овог простора је деведесетих година преуређен и до сада је функционисао примера ради са рачунарима који су у просеку били стари осам година и који су као такви давно превазишли обим послова који се спроводи у Градским управама данас.     

Leave a Comment