Санације кућа, дезинфекција града

Почетак » Санације кућа, дезинфекција града » Вести » Санације кућа, дезинфекција града
Осим хитне санације кућа које су оштећене у клизиштима, грађане Ваљева у овом тренутку муче и бриге око дезинфекције и дезинсекције полављених објеката, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације Ваљева.
 
Након испумпавања воде из поплављених објеката, грађани треба да позову Ватрогасно-спасилачку службу на 193, Одељење за ванредне ситуације на 1985 или да на Писарници Градске управе поднесу захтев за дезинфекцију и дезинсекцију објеката. 
 
Деоница пута за Шабац до цркве у Бранковини ће данас бити затворена за теретни саобраћај, док се не заврши процена безбедности саобраћаја за камионе и аутобусе.
 
Према евиденцији градске Дирекције за изградњу чије су комисије до сада прегледале четвртину пријављених објеката, досадашње штете се процењују на 5 милиона евра. Граду Ваљву је најпотребнији грађевински материјал, како би се што пре почело са санацијом и изградњом порушених и оштећених кућа, путева и мостова. За 24 куће је неопходна хитна санација, 25 кућа више није безбедно за становање, за 26 кућа није потребна хитна санација, а 12 кућа је безбедно. 
 
Михајло Марковић из Предузећа за путеве „Ваљево“ каже да је прелиминарна процена штета на путевима  1. и 2. категорије у Колубарском округу, који су у надлежности државе, једну милијарду и четири стотине хиљада динара. 
 
Никола Радојичић, члан Градског већа на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације је рекао да данас стиже 5 тона сточне хране, као донација Земљорадничке задруге „Ваљево“. Храна за стоку ће бити раподељена селима Ребељ, Бебића Лука и у насеље Веселиновац.
 
Снабдевање водом и струјом је уредно, нема значајнијег нарушавања јавног реда и мира, речено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.

Leave a Comment