У Београду потписани уговори

Почетак » У Београду потписани уговори » Актуелно » У Београду потписани уговори

Град Ваљево је у групи од 85 локалних самоуправа које су добиле бесповратна средства за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години.

У Београду су прошле недеље у Министарству за демографију и популациону политику потписани Уговори о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији. За ту намену је из буџета обезбеђено 650 милиона динара.

У име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића, његов помоћник Никола Радојичић је потписао уговор о додели бесповратних средстава за одобрене мере популационе политике и то – за усклађивање рада и цене родитељства, – за снижавање психолошке цене родитељства, – за очување и унапређење репродуктивног здравља и –за решавање проблема неплодности. Одобрена средства за суфинансирање мера популационе политике за град Ваљево износе 12.650.000,00 динара , учешће ресорног министарства је 10.752.500,00 динара, а учешће града Ваљева је 1.897.500,00 динара.

Помоћник градоначелника Ваљева Никола Радојичић и директор ЈКП „Водовод Ваљево“ Ђорђе Милановић су јуче у Београду потписали Уговор са Министарством државне управе и локалне самоуправе о реализацији додељених средстава из Буџетског фонда за пројекат водоснадбевања Ваљево – Бранковина, за који је ресорно министарство одобрило 14.000.000,00 динара.