Саопштење Градске изборне комисије

Почетак » Саопштење Градске изборне комисије » Актуелно » Саопштење Градске изборне комисије
На седници Градске изборне комисије, одржане 14. априла 2016. године, донето је Решење о проглашењу Изборне листе “ПОКРЕТ ЗА ВАЉЕВО И ДЕМОКРАТСКУ СРЕЋНУ СРБИЈУ“ чији је подносилац Група грађана “ПОКРЕТ ЗА ВАЉЕВО И ДЕМОКРАТСКУ СРЕЋНУ СРБИЈУ“.
Имајући у виду да се јавно информисање остварује путем медија, дужни смо да упозоримо на појаву дезинформисања јавности у оквиру предизборног оглашавања.
У предизборном споту  “ПОКРЕТА ЗА ВАЉЕВО И ДЕМОКРАТСКУ СРЕЋНУ СРБИЈУ“ појављује се лого и назив регистроване политичке странке (Демократска странка Србије), супротно решењу којим је Градска изборна комисија прогласила изборну листу.
Апелујемо на представнике медија да се придржавају правила за представљање изборних листа, изборних програма и кандидата са изборних листа сходно законским одредбама.
Истовремено упозоравамо подносиоце Изборне листе “ПОКРЕТ ЗА ВАЉЕВО И ДЕМОКРАТСКУ СРЕЋНУ СРБИЈУ“ да је њихова листа проглашена испуњењем одређених законских услова, па су самим тим стекли и право учешћа на изборима. Дистрибуцијом предизборног спота на флагрантан начин изигравају рад и донете одлуке Градске изборне комисије.
Ваљево, 20. април 2016. године
                                                                                      ПРЕДСЕДНИК
                                                              ГРАДСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ
            Владан Јеринић