Саопштење Градске изборне комисије

Почетак » Саопштење Градске изборне комисије » Актуелно » Саопштење Градске изборне комисије

Коначне резултате избора за одборнике Скупштине града Ваљева који су одржани 24. априла 2016. године још увек није могуће утврдити пошто су  Пред Управним судом у Београду у току поступци по жалбама Верана Панића, бирача и кандидата за одборника Скупштине града Ваљева, на изборној листи Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка, на решења Градске изборне комисије.

Градска изборна комисија (ГИК) је на седници одржаној дана 25. априла 2016. године поништила изборе на бирачким местима број 1 МЗ Градац, велика сала и број 31 МЗ Крушик, велика сала. Потом је на седници одржаној дана 27. априла 2016. године ГИК усвојила приговоре и поништила  своја решења о поништењу избора.  Веран Панић је поднео приговоре на оваква решења, које је ГИК одбила, па је поступак настављен пред Управним судом. Окончање поступака пред Управним судом  очекује се до краја ове недеље, након чега ће Градска изборна комисија поступати даље у оквиру надлежности прописаних Законом о локалним изборима.

Прелиминарни резулатати гласања објављени су на званичној интернет презентацији града Ваљева. Све о изборима који су спроведени у Ваљеву, можете прочитати у делу посвећеном изборима 2016.

ИЗБОРИ 2016