Саопштење Радног тела за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница

Почетак » Саопштење Радног тела за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница » Актуелно » Саопштење Радног тела за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница

Радно тело за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница састало се данас и прогласило резултате избора у 15 месних заједница, од којих су две сеоске (Ваљевска Каменица и Ваљевска Лозница), који су одржани у недељу 21. октобра. Резултати су проглашени на основу записника, који су добијени са бирачких места.

У недељу су одржани избори у 15 месних заједница, а на изборе је изашло 12,38% што је 7.241 бирач. Радно тело је задовољно излазношћу, јер је 2013. године на изборе за месне заједнице изашло 3,5% од укупног броја уписаних бирача.

Током изборног дана било је проблема у МЗ Пети пук на почетку гласања, када је члан Бирачког одбора Драган Петровић згужвао бирачке спискове и листиће. Након тога је интервенисала полиција и председник Радног тела је донео одлуку да се Драган Петровић удаљи са бирачког места због нарушавања јавног реда и мира и онемогућавања спровођења избора. После тога је настављено гласање и није било никаквих проблема.

У МЗ Ново Насеље један од кандидата ГГ „За боље Ново Насеље“ Лазар Лазић је покушао да отме из руке списак људи који треба да гласају ван бирачког места. Други кандидат ове групе грађана Слободан Лазић је кандидаткињу Јовану Максимовић повукао за руку. Након интервенције полиције није било даљих проблема.

У МЗ Градац је био усмени приговор, који је одбачен.

На пристигле записнике са бирачких места није било приговора, па је Изборна комисија прогласила резултат избора. Законски рок за конституисање скупштина месних зајеница тече од данас.

Досадашњи председници месних заједница су обавезни да на основу записника сазову конститутивне седнице у својим месним заједницама у року од 15 дана. У случају да то не ураде, Радно тело ће то урадити уместо њих. Чланови Радног тела ће испратити формирање скупштина месних заједница.

Резултати избора за чланове скупштина месних заједница ће бити објављени на сајту града Ваљева www.valjevo.rs

Председник Радног тела
Милан Гајић