Саопштење Радног тела за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница

Почетак » Саопштење Радног тела за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница » Актуелно » Саопштење Радног тела за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница

Радно тело за спровођење избора за чланове скупштина месних заједница састало се данас и прогласило резултате избора у 22 сеоске месне заједнице, који су одржани у недељу 30. септембра. Резултати су проглашени на основу записника, који су добијени са бирачких места.
У недељу су одржани избори у 22 сеоске месне заједнице, а на изборе је изашло 28.6% што представља 3841 бирача од укупно 13465 уписаних у бирачке спискове.

Током изборног дана достављено је неколико приговора на понашање кандидата за чланове скупштина месних заједница. Чланови Изборне комисије су излазили на лице места и решавали одмах те проблеме.

У неколико месних заједица- у Петници, Паунама, Драчићу, Лесковицама, Доњој Грабовици су дозвољене потврде за гласање ван бирачког места, чиме је омогућено гласање свима који су на то имали право.

На пристигле записнике са бирачких места није било приговора, као што није било приговора ни у бирачким одборима.
Изборна комисија је прогласила резултат избора, јер нема приговора.

Законски рок за конституисање скупштина месних зајеница тече од јуче. Досадашњи председници месних заједница су обавезни да на основу записника сазову конститутивне седнице у својим месним заједницама у року од 15 дана. У случају да то не ураде, Радно тело ће то урадити уместо њих. Чланови Радног тела ће испратити формирање скупштина месних заједница.

Избори за градске месне заједнице ће се одржати 21. октобра, а заинтересовани за процес избора за чланове скупштина месних заједница, сва питања и приговоре могу поднети у писаном облику на писарници Градске управе града Ваљева.

Радно тело је у сталном заседању до окончања избора у месним заједницама и на све поднеске ће одговарати у року од 24 сата од тренутка подношења.
Резултати избора за чланове скупштина месних заједница ће бити објављени на сајту града Ваљева www.valjevo.rs

Председник Радног тела
Милан Гајић