Саопштење Штаба за ванредне ситуације- Бадњи дан

Почетак » Саопштење Штаба за ванредне ситуације- Бадњи дан » Вести » Саопштење Штаба за ванредне ситуације- Бадњи дан
Штаб за ванредне ситуације града Ваљева je и овог јутра заседао у ужем саставу. Донети су следећи закључци:
 
1. На територији града Ваљева, од 09,00 часова 05.01.2016. године до 9,00 часова јутрос, није било значајнијих захтева за интервенције од стране служби зимског одржавања. На дежурне телефоне јавио се мањи број грађана како би указао на проблеме услед непроходности улица и путева. Није било
потребе за евакуацијом и ангажовањем специјалних служби ради помоћи болесним и угроженим лицима. Служба за хитну медицинску интервенцију је дошла до свих лица којима је била потребна помоћ.
 
2. У вечерњим часовима је на делу територије Града падала киша која није изазвала веће проблеме у саобраћају и кретању пешака. Дошло је до пораста температуре, што је допринело топљењу снега и појави већих количина воде на улицама. Налаже се Јавном комуналном предузећу да ослободи сливнике од наслага снега како би могли да примају воду која се ствара.
 
3. Према извештају ЈП Дирекција за путеве и изградњу града Ваљева у поподневним часовима је било отежано кретање улицама и локалним некатегорисаним путевима који су у току ноћи чишћени.
 
4. Према извештају ПЗП-а: сви регионални и магистрални путеви су проходни.
 
5. Чишћење и одвожење снега са тргова, паркинга и осталих јавних површина је изводило ЈКП Видрак у току ноћи, уз употребу сопствене механизације.
 
6. У прогнози времена за данашњи дан најављује се потенцијално опасно време: у вечерњим сатима могућа је појава ледена киша која ће прећи у снег. Учесницима у саобраћају саветује се опрезност.
 
 

Leave a Comment