Саопштење Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Почетак » Саопштење Штаба за ванредне ситуације града Ваљева » Вести » Саопштење Штаба за ванредне ситуације града Ваљева
До сада је поднето 40 пријава о насталој штети након временских непогода- града и кише који су захватили територију Ваљева- насељено место и 13 села, у недељу 2. августа 2015. године. 
 
Ради сагледавања насталих штета, надлежне комисије ће на основу пријава грађана вршити прелиминарну процену, почев од 4. августа 2015. године.
 
С циљем одбране од града, јуче су са 37 лансирних станица испаљене 102 ракете, од којих је 17 на територији града Ваљева.
 
У складу са Програмом коришћења средстава за предузимање превентивних мера за смањење ризика од елементарних непогода у 2015. години, који је донела Скупштина града Ваљева на седници одржаној дана 10. јула  2015. године, град Ваљево је спровео поступак јавне набавке противградних ракета.
 
Од ХК „Крушик“ Ваљево, као најповољнијег понуђача биће набављено 37 противградних ракета. Ове противградне ракете ће бити предате Сектору за ванредне ситуације – Радарском центру „Близоњски вис“, који ће их расподелити по противградним станицама.
 
У складу са наведеним програмом, град Ваљево ће најкасније до 7. августа 2015. године исплатити накнаде за противградне стрелце у једнократном нето износу од 27.000 динара по противградном стрелцу.
 
Снабдевање електричном енергијом ће до краја дана бити нормализовано.
 
Чишћење лишћа са коловоза од стране ЈКП “Видрак” Ваљево ће бити завршено до краја дана, како би ЈКП “Водовод-Ваљево” могао да настави са чишћењем сливника, с циљем несметаног функционисања атмосферске канализације.
 
Снабдевање водом на територији града Ваљева је стабилније у односу на претходни период. 
 

Leave a Comment