Саопштење за јавност града Ваљева

Почетак » Саопштење за јавност града Ваљева » Вести » Саопштење за јавност града Ваљева
Хуманост народа Јапана и вредна донација од три милиона евра за обнову речних корита у Србији, која су оштећена у поплавама, гест је вредан сваког поштовања. Град Ваљево и овом приликом изражава дубоку захвалност Влади Јапана  која ће са 110 милиона динара помоћи у санацији корита реке Колубаре у нашем граду и Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја, која је посредовала да Ваљево буде укључено у ову донацију.
 
Бацање сенке на јучерашњу посету јапанског амбасадора Ваљеву и давање погрешних информација јавности о току посете Ваљеву, непотребан је сензационализам и штети угледу нашег града и државе. Једини мотив пласирања оваквих информација је да се дезавуишу напори Владе Србије и Града Ваљева на отклањању последица поплава. Те информације обилују низом фактичких неистина.
 
Цео распоред јучерашњег боравка јапанског амбасадора у Ваљеву био је испланиран и договорен искључиво са представницима Амбасаде. Тако је у договору са Амбасадом Јапана и дошло до промена у посети амбасадора, који је желео да са представницима државе обиђе Обреновац, па је самим тим померен распоред низа састанака и обавеза које су учесници имали.
 
Посета Геронтолошком центру, на чијем завршетку радова код Владе Србије инисистира и Влада Јапана, обилазак радова на две локације у граду- код парка Пећина и мостa на Јадру, као и чекање државног секретара Министарства пољопривреде и заштите животне средине Атиле Јухаса урађени су у договору са представницима Амбасаде и Канцеларије за обнову и нису пореметили планове јучерашње посете Ваљеву и Обреновцу. 
 
Амбасадор Јапана је током посете Ваљеву, а нарочито за време обиласка корита Колубаре на Пећини, добио свеобухватне информације о степену оштећења инфраструктуре у Ваљеву, као и о току обнове у Србији од директора Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја Владе Републике Србије Марка Благојевића и представника Ваљева. Беспотребно је потом у извештајима појединих медија истицано кашњење државног секретара Атиле Јухаса, као и политизовање целог догађаја пласирањем погрешне информације да је г. Јухас из СПС-а, партије из које долази градоначелник Ваљева. Атила Јухас је члан Савеза војвођанских Мађара.
 
Сигурни смо да овакви медијски извештаји неће умањити значај и важност овог, али и будућих потеза уважених донатора и да ће грађани Ваљева и Србије памтити добре вести, а брзо заборавити оне које служе за једнократну употребу.
 
Град са жаљењем констатује да неко упорно покушава да све напоре локалних и републичких власти баци на маргину и да се власт у Ваљеву настоји дискредитовати и минимализовати резултати руководства.
 

Leave a Comment