Сарадња Ваљева и Крагујевца

Почетак » Сарадња Ваљева и Крагујевца » Вести » Сарадња Ваљева и Крагујевца
Чланови Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу града Ваљева и новоформирани тим младих који чине председници и чланови ђачких парламената ваљевских средњих школа, били су јуче у студијској посети граду Крагујевцу. Домаћини су им били ЛПА тим одраслих и ЛПА тим младих из овог града, који су овом приликом презентовали реализоване акције у оквиру имплементације овог стратешког документа и моделе сарадње између тима младих и тима одраслих. Циљ студијске посете, која је реализована под покровитељством Дечјег фонда Уједињених нација (UNICEF), био је да се презентује начин партиципације деце и младих у имплементацији ЛПА, али и да се успостави сарадња између тимова ЛПА два града, размене искуства и добри примери из праксе.
 
Након јучерашње посете, UNICEF планира да у сарадњи са Одбором за имплементацију ЛПА реализује низ активности у Ваљеву које ће иницирати активно ангажовање тима младих у реализацији ЛПА. За тим младих предвиђена су два тренинга 30. и 31. октобра, након тога 6. и 7. новембра, семинар 13. и 14. новембра, а потом три једнодневне посете представника UNICEF-а током новембра и децембра чиме ће  процес обуке и формирања тима младих у Ваљеву бити завршен.
 
Планирано је да тренинге и семинар похађа 15 младих људи, а могућност да се укључе у ове активности имају ученици ваљевских средњих школа и ученици седмог и осмог разреда основних школа. Број чланова тима који је формиран и који је боравио у студијској посети граду Крагујевцу није коначан, па се у наредном периоду очекује активно учешће и других заинтересованих младих људи у свим предвиђеним активностима.  

Leave a Comment