Сарадња ваљевске Техничке школе са школама из региона

Почетак » Сарадња ваљевске Техничке школе са школама из региона » Вести » Сарадња ваљевске Техничке школе са школама из региона
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић примио је директора Техничке школе Фатиха Камила Билгина из Истанбула и његове сараднике који ових дана бораве у студијској посети Техничкој школи у Ваљеву. Гости из Истанбула разговарали су са градоначелником и директором Техничке школе Бранком Голоскоковићем о могућностима сарадње у области образовања између ове две школе. Планирано је да се формира удружење Техничких школа под називом „Балкан јуниор“ које ће укључити школе из пет држава-Турске, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Македоније, са тенденцијом да се убудуће ова иницијатива прошири и на остале балканске земље. Сарадња ће између осталог подразумевати организовање такмичења и квизова из разних области између ученика ових школа, у циљу да се кроз размену искуства и примера добре праксе ученици боље упознају са системом школства, сличностима и разликама, али и да упознају културу и традицију ових земаља.
 
Предвиђено је да се у октобру потпише протокол о сарадњи између школа који ће прецизно дефинисати области и начин сарадње,  а у мају месецу следеће године договорено је да се организује први квиз знања из области техничких наука између ученика и да домаћин буде школа у Истанбулу.
 
Иницијатива за овај вид сарадње и успостављање нових контаката, као и увођење нових садржаја у програм Техничке школе у Ваљеву, прави је пример успешне реализације добрих идеја пре свега директора Бранка Голоскоковића који на својеврстан начин промовише не само Техничку школу, већ и град Ваљево у земљама региона. 
 
 
 

Leave a Comment