Сарадњом против кризе

Почетак » Сарадњом против кризе » Вести » Сарадњом против кризе
Функционисање локалних самоуправа у условима економске кризе и смањених трансферних средстава била је тема данашњег састанка градоначелника Ваљева, Ужица и Шапца: Зорана Јаковљевића, Јована Марковића и Милоша Милошевића.
У Градској кући у Шапцу тројица градоначелника разговарали су о заједничким пројектима у области регионалне сарадње. Градоначелници су били јединствени у оцени да је развој привреде једино решење проблема са којима се градови суочавају. Договорено је заједничко учешће у пројектима прекограничне сарадње у области развоја инфраструктуре, образовања, туризма и других грана привреде, а у заједничком интересу сва три града је и међусобно повезивање институција. Оцењено је, такође, да би заједничким пројектима и фондови Европске уније били доспупнији. Велике шансе за развој тројица градоначелника виде и у изградњи аутопута који би ова три града повезао са Коридором 10.
Током разговора наглашена је потреба за интензивнијом сарадњом у условима регионализације, децентрализације и равномернијег развоја државе.
 

Leave a Comment