Састанак члана Већа и директора установа културе

Почетак » Састанак члана Већа и директора установа културе » Актуелно » Састанак члана Већа и директора установа културе

На крају 2016. године, ваљевске установе културе се могу похвалити бројним запаженим активностима које су креирале културни живот Града, речено је на састанку  директора установа културе у Ваљеву и представника града Ваљева- члана Градског већа задуженог за културу Дејана Богојевића, Зоре Бојичић, начелнице Одељења за друштвене делатности и Жељка Табашевића, начелника Одељења за финансије.

Како унапредити положај установа културе, побољшати посећеност дешавањима у граду, синхронизовати догађаје тако да се избегну преклапања, само су неке од тема које су се чуле на овом састанку.

На састанку су били директори Народног музеја у Ваљеву Владимир Кривошејев, Матичне библиотеке Виолета Милошевић, Историјског архива Снежана Радић, Интернационалног уметничког студија „Трнавац“ Мирјана Војић, Модерне галерије Војислав Јовановић, Центра за културу Милош Смиљанић и у име директорке Завода за заштиту споменика културе Зорица Марковић.

Члан Градског већа Дејан Богојевић предложио је да установе културе буду умрежене и да благовремено најављују планиране догађаје, како би се избегло да се догађаји одржавају у исто време, али и да грађани што раније сазнају за дешавања. Град Ваљево ће у наредном периоду још активније помагати и промовисати догађаје које организују установе културе, речено је на овом скупу ваљевских посленика културе.

Дејан Богојевић је најавио редовне састанке последњег петка у месецу, што ће омогућити бржу и ефикаснију комуникацију између представника установа културе и града Ваљева.