Састанак градоначелника и угоститеља

Почетак » Састанак градоначелника и угоститеља » Актуелно » Састанак градоначелника и угоститеља

Представници ваљевских угоститеља су се данас састали са градоначелником Ваљева Лазаром Гојковићем, незадовољни најновијом наредбом Штаба за ванредне ситуације града Ваљева о ограничавању радног времена угоститељских објеката до 21 час. Они су упутили захтев да се радно време врати на 23 часа, како је било до сада.

Састанку су присуствовале и председница Стручно-оперативног тима за заштиту и спасавање од епидемија др Бранка Михољчић и др Бранка Антић, директорка ваљевског Дома здравља.

Градоначелник Лазар Гојковић је рекао да је Град у овој ситуацији партнер, а не супротна страна својим суграђанима и да су мере донете искључиво с циљем да се заустави ширење Корона вируса у Ваљеву, а на основу препорука струке.

Угоститељи су предочили са какавим се проблемима суочавају, јер им је отежано пословање од почетка епидемије. Са оваквим смањењем радног времена неће моћи да опстану и биће принуђени да затворе своје објекте, а бројни запослени ће остати без посла. Истакли су да због мањег броја угоститеља који не поштују препоручене мере о дозвољеном броју гостију у објекту и противепидемијске мере, сви сносе последице.

Угоститељи су исказали спремност да доследно спроводе све препоручене мере, јер је то у интересу свих грађана Ваљева. На тај начин би се смањио ризик од ширења вируса, сачувала радна места и спречила катастрофа ове бранше, али и спречиле додатне безбедносне штете, јер је приметно да млади Ваљевци све чешће крећу до околних општина, које немају ограничено време кафића и ресторана, ризикујући да на путу до тамо и назад страдају у саобраћају.