Састанак италијанских и ваљевских привредника

Почетак » Састанак италијанских и ваљевских привредника » Вести » Састанак италијанских и ваљевских привредника
Градоначелник Ваљева Станко Терзић, заменик градоначелника Жарко Ковач, помоћник Милорад Илић и директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић, данас су разговарали са италијанским привредницима: Aleks Milovan, генерални директор San Rocco Doo Compagnia Generale и Fabio Panzarasa iz  Nuova Amaglio Fungorobica S.r.l. о могућностима сарадње. На састанку је било речи о откупу воћа и поврћа, а друга тема односила се на потенцијалну сарадњу у области изградње гасоводне мреже и снабдевања градске Топлане гасом.
 
Након пријема код градоначелника, у Ваљеву је данас одржан састанак делегације Италије из сектора агро индустрије  са привредницима и пољопривредним произвођачима из ваљевског краја. Састанку су присуствовали Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, који је један од иницијатора овог састанка након недавне посете Ломбардији, Милорад Илић, помоћник градоначелника и представници Регионалне привредне коморе. 
 
Италијански партнери разговарали су са  привредницима о могућностима успостављања сарадње у области агро индустрије. Делегација из Италије посебно је била заинтересована за откуп и пласман свежег воћа и поврћа из ваљевског краја на тржиште Милана.На састанку је било речи и о могућностима изградње платформе за пријем, селекцију, паковање и обележавање воћа и поврћа намењеног великим тржним центрима у Италији. „Разговарамо о омогућностима сарадње у наредном периоду и о могућностима пласмана српских производа у велике тржнице у Милану. Дошли смо да видимо шта је расположиво од ваших домаћих производа, шта производите, које сорте воћа и које су цене.Битан је укус, квалитет и цена, а разговараћемо и о начину паковања и транспорту свежег воћа“, рекао је  Fabio Panzarasa овом приликом. Домаћи произвођачи и привредници упознали су се са потражњом на тржишту италијанских партнера и представили су своју производњу са акцентом на количину и сорте воћа. Циљ  састанка је био да се успоставе контакти, размене информације и да се италијански привредници упознају са понудом нашег тржишта. „Идеја је да кроз лични контакт успоставимо сарадњу. Ово је први у низу предвиђених састанака на ову тему, јер је наш циљ континуитет у контактима и конкретни резултати“, рекао је овом приликом Драган Јеремић. Италијански привредници показали су и интересовање да инвестирају у производњу воћа на простору нашег региона, а на састанку је предложено и да делегација привредника ваљевског краја посети Милано.
 
 
 
 
 

Leave a Comment