Састанак са министром Љајићем

Почетак » Састанак са министром Љајићем » Вести » Састанак са министром Љајићем

 

Због нагомиланих проблема у неколико приватизованих фирми у Ваљеву и штрајка у Фабрици вијака „Градац“, на иницијативу руководства Града Ваљева, јуче је у Београду одржан хитан састанак са министром за рад и социјалну политику Расимом Љајићем, директором Агенције за приватизацију Владиславом Цветковићем, представницима Министарства за економију и регионални развој и саветником премијера Мирка Цветковића Душаном Никезићем.
 
Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић и представници синдиката „Градца“, „Новог Елинда“, „Нове Србијанке“ и „Крушик акумулатора“. Они су изложили проблеме са којима се суочавају запослени и указали на озбиљност ситуације због ступања у радикални штрајк и ескалације протеста. „Закључено је да надлежни за проверу приватизација под хитно још једном провере све наводе представника ових фабрика. Инспекцијске службе ће се укључити у проверу исплате заосталих зарада, уплате доприноса…“, рекао је помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић на данашњој конференцији за новинаре истичући да је министар Љајић показао велико разумевање за ситуацију у Ваљеву и спремност да се проблеми реше. „Он је наложио директору Агенције за приватизацију да се преиспитају сви могући потенцијални купци и да ли постоји неко алтернативно решење.Провериће се купо-продајни уговори, а уз то у Београду ће бити организовани разговори и састанци и са власницима ових предузећа, у понедељак већ са власницима „Крушик акумулатора“.
 
„На састанку је највише речи било о ситуацији у Фабрици вијака „Градац“, где су детаљно изложени сви проблеми. Одлучено је да се још данас у току дана организује састанак у Београду министра Љајића и власника ове фабрике или бар његовог заступника, уколико он није у земљи и да се инсистира бар на почетку исплата заосталих зарада у што већем износу“, рекао је Милутиновић и додао да би након тога био организован још један састанак у Београду наредне седмице са власником ове фабрике, представницима синдиката и Града Ваљева, где би се разматрали даљи кораци у решавању проблема. 

Leave a Comment