Састанак са представницима амбасаде Израела у Србији

Почетак » Састанак са представницима амбасаде Израела у Србији » Вести » Састанак са представницима амбасаде Израела у Србији
У Ваљеву је одржан састанак коме су присуствовали заменик амбасадора Израела у Србији  Итај Милнер и Данијела Пејић из економског сектора амбасаде Израела, руководство града Ваљева и привредници. Тема скупа била је  представљање Ваљева у домену инвестиционих потенцијала, са акцентом на пољопривреду у циљу презентације домаћих фирми и проналажења стратешких партнера. Представнике амбасаде Израела примио је градоначелник Станко Терзић. Он је том приликом истакао да ваљевски крај располаже бројним капацитетима у области пољопривреде и изразио очекивање да ће бити размотрене могућности сарадње између домаћих и израелских фирми. „Надамо се да ће бити конкретних могућности за сарадњу. Нама су потребни парнери који ће дугорочно овде бити присутни“, рекао је градоначелник Станко Терзић.
 
Заменик градоначелника Жарко Ковач оценио је овом приликом да  данашњи састанак отвара могућности размене информација и искуства  између предузећа која послују на територији града Ваљева из сектора аграра и представника амбасаде Израела. „Данашњи састанак је прилика да се разговара о могућностима сарадње са израелским компанијама. Састанку присуствује преко 30 представника домаћих фирми. Неколико њих је из области воћарства, раде на формирању засада, узгоју воћа и примарној преради, а постоје и извозни капацитети“, рекао је овом приликом заменик градоначелника Жарко Ковач.
 
Заменик амбасадора Израела у Србији Итај Милнер изразио је задовољство што има прилику да борави у Ваљеву. „На састанку сам обавештен о могућностима економске сарадње са Ваљевом. Мислим да ћемо моћи да синхронизујемо могућности сарадње са оним што ми можемо да понудимо. У прошлости смо имали веома добре односе са Ваљевом и мислим да је то нешто што би требало да се обнови и што би требало да се настави у будућности.Разговао сам са градоначелником по питању сарадње у области културе и убудуће ћемо довести у Ваљево још уметника и организовати још догађаја. Израел има много добрих напредних технологија из области пољопривреде, а нама треба добра плодна земља, што Ваљево има у изобиљу. Има доста израелских компанија које се баве прерадом хране и за њих је велика шанса да се прошире у Европи користећи платформу која већ постоји у Ваљеву. Ваљево има много година искуства у  преради воћа и поврћа и враћање такве врсте производње је добра прилика да се и израелске компаније у то укључе“, рекао је овом приликом у Ваљеву заменик амбасадора Израела у Србији Итај Милнер. Он је након састанка нагласио да види шансу за израелске инвестироре у Ваљеву и да се нада да ће их довести у Ваљево.
 

Leave a Comment