Састанак са представницима Коморе из Велења

Почетак » Састанак са представницима Коморе из Велења » Вести » Састанак са представницима Коморе из Велења
Представници Савињско-шалешке господарске зборнице – СШГЗ из Велења налазе се у посети Ваљеву. Са својим домаћинима из Регионалне привредне коморе Ваљево, данас су разговарали са представницима града Ваљева.
 
„Долазак фабрике “Горење” у Ваљево је отворио могућности за сарању Ваљева и Велења, која се шири на сарадњу две коморе, као и на образовање. Простора за унапређење сарадње има, као и за размену искустава, нарочито у искуствима пројектног финансирања из фондова Европске уније, које су пријатељи из општине Велење добро искористили у периоду приступања ЕУ”, рекао је градоначелник Станко Терзић.
 
Др Цветка Тинауер, председница Коморе из Велења је пренела искуства из овог словеначког града, који се брзо развија, захваљујући јакој индустрији, чији су носиоци “Горење”, Рудници, Термоелектрана Шоштањ, као и фабрика Бош -Сименс. Она је истакла да су примери добре праксе о раду Коморе у Ваљеву, као и прилика да се уговоре пословни контакти привредника из два града, велика добробит оваквих сусрета.
 

Leave a Comment