Састанак са представницима општина Колубарског округа

Почетак » Састанак са представницима општина Колубарског округа » Актуелно » Састанак са представницима општина Колубарског округа

Посету Ваљеву, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, завршила је разговарајући са представницима града Ваљева и општинама Колубарског округа.

Министарка је данас одржала састанак са начелником Колубарског округа Гораном Миливојевићем, народним послаником из Ваљева др Михаилом Јокићем, представницима општина Уб, Лајковац, Љиг, Осечина и Мионица, градоначелником Ваљева др Слободаном Гводзеновићем и руководством Ваљева.

Потом је проф. др Зорана Михајловић уручила решења о озакоњењу за 11 грађана Ваљева.

„Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће направити прерасподелу унутар свог буџета, расписати јавни позив и обезбедити завршетак недостајуће пројектно-техничке документације за брану. Она мора бити готова до краја ове године. Упоредо са тим ћемо са осталим министарствима и Канцеларијом за јавна улагања разговарати и обезбедити новац у буџетима за наредну годину, како би у односу на документацију коју имамо, следећу годину завршили брану која се гради 29 година. Данас смо се договорили да се и општина Љиг уврсти у  пројектно-техничку документацију и биће прикључена овој брани, иако то у претходном периоду није било планирано. Ова брана може да помогне не само водоснабдевање, заштиту од поплава, могући су и туристички објекти и садржаји. Брана је од капиталног стратешког значаја за Колубарски округ“, рекла је проф. др Зорана Михајловић.

Потпредседница Владе је нагласила да је прича о великим инвестицијама и о останку становништва у Округу, могућа уколико постоји квалитетна саобраћајна повезаност.

„То значи да ми ове године радимо пројектно-техничку документацију, следеће године мора да крене изградња брзе саобраћајнице, како би се Ваљево прикључило ауто-путу. То је наша динамика и то су наши планови. Разговарали смо данас и о путној и о железничкој инфраструктури. У понедељак ћемо имати састанак са Железницама Србије око пруге Београд-Ваљево. Наставићемо договоре и око других мањих пројеката“, закључила је на крају посете Ваљеву проф. др Зорана Михајловић.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић се захвалио потпредседници и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорани Михајловић на посети и конкретним закључцима током данашње посете Ваљеву.

„Имали смо веома садржајне и конкретне разговоре и дефинисали све проблеме и јасне циљеве, јасне рокове када ће проблеми бити отклоњени. Глобално је сагледано оно што је било могуће за проблеме на територији Колубарског округа. Добијени су задаци и од понедељка крећемо у реализацију онога што смо се договорили“, рекао је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

„Оно што је важно за Колубарски округ и на чему смо инсистирали и добили потврду да ће то тако и бити, јесте уравнотежени развој Колубарског округа. Имамо две капиталне инвестиције и појединачне пројекте за сваку општину по њиховим приоритетима, али и потврду од Владе Србије шта ће до краја ове и почетком идуће године, бити урађено“, рекао је начелник Колуабрског округа Горан Миливојевић и захвалио се потпредседници Владе, члановима Владе и директорима јавних предузећа који су данас били у Ваљеву.

Данас су у Ваљеву били државни секретари Александра Дамњановић, Миодраг Поледица, Зоран Лакићевић и Имре Керн, помоћници министра Даринка Ђуран, Вељко Ковачевић, Зоран Илић, Јованка Атанацковић и Саша Стојановић, саветница потпредседнице Винка Милановић.

Састанку у Ваљеву су присуствовали Мирослав Стојчић, генерални директор Железница Србије, Југослав Јовић, директор Србија Воза, Зоран Бабић, директор ЈП Коридори Србије, Борко Драшковић, директор Републичког геодетског завода, Милутин Игњатовић, директор ЦИП-а, Зоран Дробњак, директор ЈП Путеви Србије и Душан Гарибовић, директор Србија Карго.