Састанак штрајкачког одбора Дома здравља са представницима града

Почетак » Састанак штрајкачког одбора Дома здравља са представницима града » Вести » Састанак штрајкачког одбора Дома здравља са представницима града
Поводом штрајка запослених у Дому здравља Ваљево, данас је одржан састанак представника града- градоначелника Зорана Јаковљевића, заменика градоначелника Станка Терзића и начелнице Градске управе Јелице Стојановић са шесточланом делегацијом Дома здравља, коју су предводили др Драган Трипковић и др Вера Терзић.
Представници штрајкачког одбора су упознали челнике града о разлозима штрајка и захтевима, док су представници града саопштили да чине велике напоре да помогну да се што пре реши статус Дома здравља. Ургирано је у Министарству здравља да се убрза процедура у вези давања сагласности на деобни биланс и статус Дома здравља. Иако град још није формално преузео старање над Домом здравља, до сада је издвојено 2.670.000 динара за набавку ултразвучног апарата, који је већ инсталиран и служи за прегледе пацијената.
На данашњем састанку је договорено да:
1)    Град ће учинити све да се процедуре у вези са статутом Дома здравља заврше, па ће се тако статут наћи на на дневном реду прве наредне седнице Скупштине града, која ће се одржати 18. марта.
2)    Договорено је да др Бранко Капетановић остане на функцији в.д. директора Дома здравља до завршетка процеса конституисања Дома здравља, а потом ће редовном процедуром бити расписан конкурс за директора.
3)    У наредних неколико дана биће организован састанак челника града, директора ЗЦ Ваљево и филијале у Ваљеву Фонда за задравствено осигурање и представника Дома здравља, како би се утврдиле релевантне чињенице везане за обавезе ЗЦ Ваљево према Дому здравља.
4)    Заменик градоначелника Станко Терзић ће се у понедељак у 13.30 часова, обратити запосленима у Дому здравља.
Уз уважавање проблема са којима се запослени у Дому здравља суочавају, градско руководство је апеловало да се штрајк што пре замрзне, како се здравље грађана не би угрожавало и озбиљније нарушила здравствена заштита Ваљеваца.

Leave a Comment