Сат за нашу планету

Почетак » Сат за нашу планету » Вести » Сат за нашу планету
Град Ваљево ће се укључити у светску акцију „Сат за нашу планету 2011“ (Earth Hour 2011), која се трећи пут одржава у Србији, у суботу 26. марта 2011. године од 20.30 до 21.30 часова.
У 20.30 часова, људи широм света, угасиће светла на сат времена, са жељом да покажу да се заједничким деловањем може направити помак у борби против климатских промена. Акцију предводи једна од највећих и најискуснијих независних светских организација за заштиту природе WWF (Word Wide Fund for Nature – Светски фонд за природу).
 
Прошле године „Сат за нашу планету“ подржало је 4.600 градова у 128 држава, док је у Србији акција успешно спроведена у више од 40 градова и општина. И ове године, акцију у Србији координира Министарство животне средине, рударства и просторног планирања.
 
Град Ваљево позива све грађане Ваљева, јавна предузећа и установе да на сат времена, у суботу искључимо струју у нашим домовима и радним просторијама и на тај начин учествујемо и промовишемо акцију „Сат за нашу планету“. Циљ акције је да се скрене пажња на све чешћу појаву елементарних непогода проузрокованих климатским променама, али и да променимо наше свакодневне навике, с циљем ублажавања негативних ефеката глобалног загревања. Уштеда електричне енергије представља један од начина да се допринесе очувању животне средине кроз смањење емисије угљен диоксида и ефекта стаклене баште.
 

Leave a Comment