Саучешће поводом смрти градоначелника Велења

Почетак » Саучешће поводом смрти градоначелника Велења » Актуелно » Саучешће поводом смрти градоначелника Велења

Данас ће у Велењу, у Словенији, бити сахрањен градоначелник овог града Бојан Контич, који је после краће болести преминуо у недељу, 2. августа у 59. години живота. На јучерашњој комеморацији на Титовом тргу у Велењу, од Бојана Контича се опростио председник Републике Словеније Борут Пахор и бројни грађани.

Бојан Контич је био градоначелник Велења од 2010. године, а пре тога је две године био заменик градоначелника Сречка Меха. Од 1996. до 2011. године је био посланик у Народној Скупштини Републике Словеније.

Био је омиљени политичар и градоначелник овог словеначког града, са којим Ваљево има пријатељску сарадњу.

Поводом смрти Бојана Контича, телеграм саучешћа породици и грађанима Велења упутио је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима. У телеграму се између осталог каже:

„Сарадња Велења и Ваљева је достигла врхунац управо за време мандата Бојана Контича! Због тога смо веома захвални што смо познавали оваквог човека, који је показао на који начин могу сарађивати две земље, два града и два народа!“

Контакти са Бојаном Контичем прерасли су у право пријатељство, које је управо он ширио и преносио повезујући бројне грађане Ваљева и Велења из свих сфера живота- привреде, образовања, културе, спорта итд.

Изражавамо дубоко саучешће породици Бојана Контича, грађанима пријатељског града Велења и свима који су познавали овог дивног човека!

Остаће туга у нашим срцима и вечно ћемо памтити пријатеља Ваљева Бојана Контича“, каже се у телеграму саучешћа градоначелника Ваљева.

Фабрика „Горење“ из Велења успешно послује у Ваљеву, Техничка школа из Ваљева успешно сарађује са Школским центром из Велења, а генерације наших средњошколаца завршавају школу управо у овом центру. Успешну сарадњу су успоставили и Музичка школа „Живорад Грбић“ са велењском школом „Фран Корун Кожељски“. Основне школе „Нада Пурић“ и „Сестре Илић“ годинама сарађују са тамошњим школама, као и спортски клубови два града. Склопљена су бројна пријатељства, пословна партнерства, бракови између грађана два града.

Због свега овога Ваљевци жале због смрти пријатеља нашег града Бојана Контича!