Савет Колубарског округа о депонији у Каленићу

Почетак » Савет Колубарског округа о депонији у Каленићу » Вести » Савет Колубарског округа о депонији у Каленићу
Савет Колубарског управног округа одржао је  седницу на којој су презентоване активности Регионалног центра за управљање отпадом “Еко – Тамнава” Уб, у последња 3. месеца.
 
Савет Колубарског округа, кога чине начелник управног округа, градоначелник Ваљева и председници општина Уб, Лајковац, Мионица, Љиг и Осечина, које су и оснивачи „Еко-Тамнаве“ одржао је седницу у проширеном саставу, у Београду, којој су присуствовали и представници осталих општина-оснивача: Владимирци, Коцељева, Лазаревац, Обреновац и Барајево. Седници су присусвовали и представници Министарства Енергетике, развоја и заштите животне средине, проф. др Владан Здравковић, државни секретар, као и руководиоци пројекта Регионалне депоније  Каленић,  Биљана Јездић, Драгана Механџић и Младен Поповић. 
 
На седници су представници Института „Кирило Савић“ из Београда, „Архиплан“, Аранђеловац,  „Геодата ПГЈ“, Обреновац и ИМГ, Београд, презентовали активности на мерењу количина и морфолошког састава комуналног отпада, на изради урбанистичко-техничке документације и идејног пројекта,  пројектног надзора, као и активности Одељења за управљање пројектима Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине. Директор Регионалног центра „Еко-Тамнава“, Радомир Стевановић,  говорио је о активностима у наредном периоду.
 
Закључено је да се активности обављају планираном динамиком, а да је потребно да сви учесници Пројекта Регионалне депоније Каленић прате и извршавају задате обавезе. Подсећамо,  изградњa депоније финансираће се  из фондова Европске уније.
 

Leave a Comment