Савет за безбедност града о новом грипу и видео надзору

Почетак » Савет за безбедност града о новом грипу и видео надзору » Вести » Савет за безбедност града о новом грипу и видео надзору
На данашњој седници Савета за безбедност града, којим председава градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић речено је да ситуација у Колубарском округу и граду Ваљеву није забрињавајућа, када је у питању нови вирус грипа А (Х1Н1). Савет је закључио да је неопходно да се састав Координационог тима за контролу и праћење појаве и ширења новог вируса грипа А (Х1Н1) на територији града Ваљево прошири са представницима органа и организација за ванредне ситуације и да се интензивира рад овог тела, како би се град што спремније суочио са епидемијом вируса грипа. Органима града Ваљева, јавним предузећима и установама чији је основач град биће наложено да сачине акционе планове рада у условима епидемије и да их доставе Координационом тиму. Такође, Савет безбедности града Ваљева је закључио да је неопходно да се обезбеди новац из буџета града за набавку неопходних средстава за заштиту грађана у висини коју процени Координациони тим.
 
Савет за безбедност града Ваљева на данашњој седници је предложио служби за јавне набавке надлежне Градске управе, да приступи реализацији набавке опреме за постављање видео надзора на кључним објектима и улицама града и да је спроведе у складу са Законом о јавним набавкама до краја 2009. године. Директорка Центра за социјални рад Зорка Јеремић још једном је истакла да је неопходно да ова установа добије обезбеђење. Савет за безбедност сматра да је потребно да Центар за социјални рад и друге установе ангажују раднике обезбеђења, а у оквиру расположивих буџетских средстава.
 
Данашњој седници Савета за безбедност града присуствовали су поред градоначелника и Горан Лучић, председник Скупштине града Ваљева, Милоје Обреновић, начелник Колубарског округа, Предраг Ђајић, начелник и Милан Симић, заменик начелника Полицијске управе Ваљево, Драган Обрадовић, председник Окружног суда у Ваљеву, Милоје Ђурић из Окружног јавног тужилаштва, Милан Михајловић из Одељења за ванредне ситуације Колубарског округа, Зорица Јоцић, представник Школске управе Ваљево, Зорка Јеремић, директорка Центра за социјални рад, Марија Гавриловић, директорка Завода за заштиту јавног здравља, прим. др Илија Трипковић, директор Здравственог центра Ваљево и Милена Максимовић, члан Савета за развој и заштиту локалне самоуправе.
 
Након данашње седнице Савета за безбедност града, за 15 сати је сазван састанак Координационог тима за контролу и праћење појаве и ширења новог вируса грипа А (Х1Н1) на територији града Ваљева.
 

Leave a Comment