Савремени ултразвучни апарати стигли у Ваљево

Почетак » Савремени ултразвучни апарати стигли у Ваљево » Актуелно » Савремени ултразвучни апарати стигли у Ваљево

Набавком два савремена 4Д ултразвучна апарата, Одељење гинекологије и породилиште Опште болнице у Ваљеву сврстаће се у ред здравствених установа у Србији које поседују врхунске апарате за дијагностику у току вођења трудноће, а значајни су и за новорођену децу. Захваљујући подршци Холдинг компаније „Крушик“ из Ваљева купљени су ови значајни апарати, речено је у Општој болници у Ваљеву.

Др Слободан Гвозденовић, градоначелник Ваљева, иначе и сам гинеколог по струци каже да је ово један од најсрећнијих дана од када је градоначелник, јер се ради о значајној служби за све грађане не само Ваљева, већ и овог дела Србије, у којој је радио док није постао градоначелник:

„Наша служба  је одувек имала људе који су били у политици, имали смо посланике, то је био др Душан Васић, др Милан Поповић, па на крају и ја, тако да је служба имала слуха за политику. Али ово није политика, ово је једна озбиљна и значајна ствар, а све је почело тако  што смо се ја и др Ненад Димитријевић договорили да хоћемо да опремамо гинеколошко  акушерску службу онако како то и доликује једној великој служби, поготово  што је породилиште значајна тачка у болници, где се фактички рађа један нови живот и где људи очекују да се заврши све онако како треба. Морам да истакнем да је др Димитријевић био јако агилан и заинтересован да постигне договор и са „Крушиком“ односно са директором Младеном Петковићем. Са Петковићем смо постигли један коректан однос и морам да се овом приликом захвалим досадашњем директору „Крушика“, који је сада у Крагујевцу на новој дужности, за разумевање, јер је стварно био изузетно кооперативан и препознао је значај набавке ових ултразвучних апарата.

Мислим да је ово била добра прилика да преко невладине организације „Роди се на лепом месту“ набавимо још потребних уређаја који увек фале у служби, а поготово у породилишту које морамо опремити онако како су то и др Димитријевић и др Марић планирали. Мислим да је ово добра прилика да Ваљевци покажу да им је стало до града и да желе да помогну гинеколошко акушерској служби Ваљевске болнице.“

Шеф породилишта Др Жељка Марић је поздравила све људе добре воље који помажу у овој акцији, захвалила се у име свих својих колега и у име новорођене деце и свих пацијената који ће се лечити у служби гинекологије и акушерства.

„Ово је акција коју смо почели са великим ентузијазмом. Први корак је најтеже направити, али ми смо га направили и очекујемо да ће се много људи одазвати овој акцији и помоћи набавци што више апарата и средстава за опремање. Ради се не само о породилишту, већ и о служби гинекологије, чији пацијенти заслужују још боље услове, али и о будућим кадровима који ће доћи и којима морамо оставити нешто за будућност. Ови апарати су изузетно значајни за врхунску дијагностику у току вођења трудноће, за новорођену децу, патологију трудноће, породилиште, неонатологију. Очекујемо сада и набавку више ЦТГ апарата који су нам неопходни! Кадрове имамо, као и добру енергију и верујем да ће све ићи у добром правцу! Ова акција „Роди се на лепом месту“ значи да се деца рађају не само у Ваљеву, већ и у другим реновираним и опремљеним породилиштима широм Србије. Неизмерно сам срећна што сам шеф породилишта и што на свој начин могу да дам допринос свему овоме што радимо“, рекла др Жељка Марић.

Апарати који су стигли изузетно су значајни за врхунску дијагностику у току вођења трудноће, значајни су за новорођену децу, за патологију трудноће, за породилиште, за неонантологију.

„Очекујемо да после ове донаторске вечери набавку ЦТГ апарата, који су нам неопходни, јер то је нешто што је најпримарније у овом тренутку, као и све остале ствари које ће бити омогућене како би имали боље услове за рад и да су нам деца збринута на бољи и адекватан начин. Кадрове имамо, добру енергију имамо и надамо се да ће све ићи у бољем правцу. Ова акција која се зове „Роди се на лепом месту“ не значи само родити се у Ваљеву. То треба да значи родити се у што више реновираних и новоотворених породилишта широм Србије и у што више места попут Ваљева“, закључила је шефица породилишта у Ваљеву др Жељка Марић.

Др Ненад Димитријевић, начелник Одељења гинекологије и акушерства је истакао да је у току и реконструкција целе болнице и изразио наду да ће за две до три године бити све завршено тако да ће Ваљево имати болницу на коју ће сви бити поносни.

„Све ово што се ради је на добробит свих наших суграђана.  У опремање гинекологије и породилишта у Ваљеву, укључило се и Удружење „Роди се на лепом месту“, које уз подршку града Ваљева, бројних привредника и појединаца из Ваљева и околине има циљ да у наредном периоду помогне да се опреме ова два важна одељења.  Гинеколошка служба је успела да оствари, оно што је у априлу месецу сањала. Једна цела екипа људи која је стала иза овога је на сваком могућем месту тражила начина да се ова ствар  уради. Уз апсолутно велику подршку Града, одобрење саме установе смо успели нешто за шта смо мислили да ће тек бити остварено за годину дана. То нам је дало крила да имамо сада веће планове. Морам да кажем да смо ми једна служба која је у опсегу деловања свог концепта рада заокружила цео поступак са шест одсека. Од ране дијагностике за потребе жена које не могу да остану трудне, до рада оперативног дела да се те жене доведу у ситуацију да остану трудне, па до рада Центра за вантелесну оплодњу.

Имамо кадар који је вредан и радан, имамо услове да се сваки корисник наших услуга кад дође у болницу осећа врло пријатно и задовољно, да буде квалитетно обрађен, одрађен и да кући оде задовољан“, рекао је др Ненад Димитријевић.

У петак ће у Ваљеву, тим поводом,  бити одржана донаторска вечера која по досадашњем одзиву привредника и грађана, указује да ће се бебе, маме и остале жене рађати и лечити на још лепшем месту у 2019. години у болници у Ваљеву.