Седница Градског већа

Почетак » Седница Градског већа » Вести » Седница Градског већа

Извештаји о раду јавних установа су се нашли пред члановима Градског већа, на седници која је одржана данас.

Усвојени су извештаји о раду и пословању у 2015. години Дома здравља Ваљево, Здравствене установе Апотека „Ваљево“, Центра за социјални рад „Колубара“, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Народног музеја, Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Центра за културу, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Међуопштинског историјског архива, КУД „Абрашевић“ и Установе за физичку културу „Валис“.

Чланови Већа су усвојили предлог за разрешење директора ЈКП „Полет“ Драгана Бранковића.

Прихваћен је уговор о пословно-техничкој сарадњи, који ће закључити град Ваљево, Министарство унутрашњих послова- Полицијска управа Ваљево и ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“. Уговор се односи на изградњу, давање на коришћење и одржавање система за аутоматско препознавање регистарских таблица моторних возила и детекцију саобраћајних прекршаја. Члан Већа Никола Поповић је предложио закључак да град Ваљево, иако нема законске обавезе, финансира изградњу вертикалне сигнализације.

„Предлажем да испред сваког места на коме се буде вршио надзор, буде знак упозорења. Циљ није да се повећава буџет и наплати што више казни, па је важно да возачи који нису из Ваљева знају где се налазе камере“, образложио је Поповић.

Седница Градског већа је завршена усвајањем измене решења о образовању Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа паса луталица. За члана Комисије је именована др Бранка Антић из Дома здравља Ваљево.