Седница Градског већа

Почетак » Седница Градског већа » Актуелно » Седница Градског већа

На данашњој седници Градског већа је констатована оставка начелнице Градске управе Јелице Пањковић-Тешић и донето решење о њеном престанку рада на положају начелника Градске управе града Ваљева.

За вршиоца дужности начелника Градске управе је постављен Небојша Петронић (1974), правник из Шапца. Према Закону о локалној самоуправи и Статуту града Ваљева, на месту вршиоца дужности може бити најдуже три месеца, а Градска управа ће у међувремену расписати конкурс за избор новог начелника и заменика начелника Градске управе. И заменица начелника Градске управе Драгана Ђенић је крајем 2020. године отишла у пензију, па је било неопходно што пре поставити в.д. начелника, како не би било застоја у обављању послова Градске управе Ваљева.

„Обавили смо разговоре са неколико кандидата. Није било обостране жеље за сарадњом и потражили смо решење ван Ваљева. Небојша Петронић је обављао функцију начелника Општинске управе у Владимирцима и био је помоћник председника општине у Богатићу. Радио је у суду у Шапцу. У питању је човек са великим искуством и сигуран сам да ће овај посао обављати на најбољи могући начин“, рекао је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, образлажући предлог за постављање в.д. начелника Градске управе Ваљево.