Седница Скупштине града 16. марта

Почетак » Седница Скупштине града 16. марта » Актуелно » Седница Скупштине града 16. марта

Пре него што се прешло на утврђивање дневног реда 22. седнице Скупштине града Ваљева, председник Скупштине града Милорад Илић је констатовао да се одборница Радмила Настић Антанасијевић одрекла накнаде за рад на седници у име Универзитетске Дечје болнице у Тиршовој у Београду и износ од 10.000 динара биће уплаћен поменутој установи.

Констатовање престанка функције члана Градског већа Борисава Радојичића, због подношења оставке била је прва тачка дневног реда.

Одборници су одлучили и једногласно прихватили предлог да Ваљевац Матија Настасић, фудбалски репрезентативац добије звање почасног грађанина Ваљева.

На седници су додељене и годишње награде заслужним појединцима, привредним предузећима и друштвеним организацијама за постигнуте резултате у претходној години на промоцији града Ваљева. Награде су добили: ГП ‚,Греда“  д.о.о. Ваљево у области привреде, Дејан Добривојевић пољопривредни произвођач из Ваљевске Каменице у области пољопривреде, мр Ана Савковић директор Основне школе ‚,Нада Пурић“ Ваљево у области образовања и васпитања, Алекса Мирковић студент, музички извођач – акордеониста, аранжер и композитор у области стваралаштва и постигнућа ученика и студената, др Миодраг Илић васкуларни хирург у области медицине и бриге о здрављу, Весна Лазић струковни васпитач-специјалиста за методику реализације припремног предшколског програма у области социјалне заштите и хуманитарног рада, Удружење пензионера унутрашњих послова Ваљево у области хуманости, Весељко Белушевић извршни директор Тешњарских вечери и Ваљевског џез фестивала у области уметности и културе, Драган Живановић воденичар из Златарића у области чувања и неговања традиције ваљевског краја, Радован Лазаревић уредник дописништва РТС-а у Ваљеву у области информисања и друштвеног ангажовања и Ђукан Ђукановић кошаркаш КК „Металац“ из Ваљева у области спорта.

Поред ових 11 награда додељене су и специјалне награде и то Љубомиру Ранковићу, протођакону Епархије шабачке за животно дело и Остоји Продановићу професору књижевности – књижевном историчару и критичару за афирмацију града.

Овогодишња награда града Ваљева ће бити уручена добитницима на свечаној академији поводом 20. марта Дана Ваљева.

На предлог градоначеника разрешен је члан Градског већа дипломирани инжењер агроекономије Андра Савчић. Градоначелник др Слободан Гвозденовић предложио је да се о разрешењу гласа и да се након тога гласа за нове чланове Градског већа који ће убудуће обављати ту функцију. Нови чланови градског већа ће бити професор физичког васпитања др Мирољуб Ивановић, др Душан Мирковић и Марко Живановић.

Усвојен је програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2018. годину. Из градског буџета за ове намене 30 милиона динара ће се употребити за подршку пољопривредницима у набавци садног материјала, расне стоке, пољопривредне механизације и удруживања земљорадничке задруге.

Усвојене су све тачке дневног реда 22. скупштинског заседања. Кад је реч о кадровским питањима треба напоменути да је одборницима достављено шест кадровских решења и то: решење о именовању савета сталне манифестације града Ваљева Тешњарске вечери, решење о разрешењу и именовању чланова Управног одбора ПУ „Милица Ножица“, решење о измени решења о именовању Комисије за одређивање назива деловима насељених места, улицама и трговима, решење о разрешењу и именовању чланова школских одбора Основне школе „Стеван Филиповић“ Дивци, „Нада Пурић“ и Техничке школе.