Седница Штаба за ванредне ситуације  

Почетак » Седница Штаба за ванредне ситуације   » Актуелно » Седница Штаба за ванредне ситуације  

Седница Штаба за ванредне ситуције града Ваљева је данас одржана у проширеном саставу. Представници инспекцијских служби Колубарског округа, као и руководиоци Основног јавног тужилаштва и Прекршајног суда су присуствовали данашњој седници, како би сви расположиви институционални капацитети у нашем граду били стављени у функцију заустављања ширења Корона вируса.

Командант Штаба др Слободан Гвозденовић и председница СОТ-а др Бранка Михољчић су апеловали да све институције у граду на свим нивоима максимално буду укључене у спровођење и контролисање донетих републичких и локалних мера.

И са данашње седнице је апеловано да се доследно спроводе све препоручене мере физичке и социјалне дистанце, које подразумевају ношење маски, хигијену свих простора и јавних површина у којима бораве грађани. Ово је неопходно како би се успорио пораст броја заражених у Ваљеву и сачувао здравствени систем у нашем граду.

Поред великих напора којима су изложени запослени у Општој болници у Ваљеву и Дому здравља, здравствени систем у нашем граду, иако веома оптерећен је стабилан и функционише. Ипак, неопходно је да грађани свих генерација додатно уложе напоре у заштити свог здравља, како би наш град што пре и са што мање последица изашао из овог периода пандемије.