Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Почетак » Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева » Актуелно » Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је на данас одржаној седници донео следеће закључке:

Одељењу за финансије Градске управе Ваљева налаже се следеће:

1. да обезбеди средства неопходна за набавку хране за Пријемно-ургентни центар Опште болнице Ваљево.

2. да обезбеди средства неопходна за реновирање санитарних просторија Опште болнице Ваљево.

3. да обезбеди средства неопходна за набавку недостајуће опреме за Одељење за инфективне болести Опште болнице Ваљевa

4. Налаже се предузећу „Синитра“ да врши дезинфекцију у градским насељима према распореду који ће добијати од команданта Штаба за ванредне ситуације Ваљева.

5. Налаже се ЈКП „Водовод Ваљево“ да изврши испирање цевовода и хиперхлорисање воде у Касарни у Белом Пољу.

6. Налаже се лицима која спроводе дезинфекцију јавних установа и јавних површина да појачају против-епидемиолошке мере.

7. Налаже се републичким и локалним органима који спроводе инспекцијски надзор над поштовање мера Републичког, Окружног и Градског Штаба за ванредне ситуације да појачају мере инспекцијског надзора.

Са седнице Штаба за ванредне ситуације је упућен апел да сви оболели и они који долазе у пратњи са оболелим особама у здравствене установе, дају тачне податке о контактима и местима где су боравили, да носе заштитне маске или заштитну опрему коју имају, као и да поштују мере кућне изолације у коју треба да одмах оду.

Апелује се на грађане да користе у што већој мери платнене маске, које могу да се одкувају и пеглају и да на тај начин штеде папирне маске, које се ових дана набављају у апотекама.

Апелује се да се коришћене маске и рукавице, нарочито у кућама где су људи у самоизолацији и изолацији, одлажу у посебне кесе и џакове, како би се приликом бацања у контејнере спречило ширење вируса.

Радници ЈКП „Видрак“ ће појачаним мерама чистити и контејнере и просторе где се они налазе, након изђубравања.

Сви који негују старије и непокретне особе, а и сами су старији од 65 година, треба да на мејл адресу Полицијске управе пошаљу захтев да им се одобри кретање за време забране кретања. И-мејл је [email protected]