Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Почетак » Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева » Актуелно » Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је, на данас одржаној седници, донео је следеће закључке:

 

 1. Налаже се Одељењу за финансије Градске управе Ваљева да обезбеди средства неопходна за набавку дезинфекционих средстава за потребе Опште болнице Ваљево, Дома здравља Ваљево, установа чији је оснивач Град, корисника социјалне помоћи на основу извештаја Центра за социјални рад и грађанима града Ваљева:

– супердезинфекционог средства степена разблаживања 1:10, у количини 350

– антибактериал гел (бицидни производ) 250 мл, у количини 2500

 

 1. Налаже се управницима стамбених зграда да организују дезинфекцију стамбених зграда према следећим приоритетима:

-стамбене зграде у којима је боравило преминуло лице од ковида-19

-стамбене зграде у којима је боравило или борави оболело лице од ковида-19

-остале зграде

 

 1. Налаже се ЈКП „Видрак“ да заједно са ВП 9845 организује дезинфекцију здравствених и осталих установа

 

 1. Налаже се ЈКП „Водовод“ Ваљево да настави са редовном контролом воде за пиће на централном и сеоским водоводима у складу са препорукама које су им дате у инспекцијском надзору, а да корективне мере примењује у складу са налазом.

 

 1. Налаже се Градској управи да за сутра, 2. априла у 10.00 часова, закаже састанак са управницима стамбених зграда на коме ће се они упознати са појачаним дезинфекционим мерама, које су дужни да спроводе.

 

 1. Налаже се ЈКП „Видрак“ да сахрањивање лица која су преминула као последица ковида-19, спроводи према процедурама које су прописане, а да се све сахране спроводе уз присуство највише пет људи.

 

 1. Налаже се Градској управи да отвори нову линију у оквиру Ситуационог центра где ће се евидентирати захтеви лица за негу оболелих и старијих особа.

 

 1. Препоручује се ЈКП „Видрак“ да достави потребу за новом радном снагом до које може доћи, поводом захтева за појачан рад на дезинфекцији Града.

 

 1. Препоручује се свим привредним друштвима, правним лицима и предузетницима да доследно спроводе мере заштите запослених и корисника услуга.

 

 1. Препоручује се свим привредним друштвима, правним лицима и предузетницима да врше проверу спровођења изолације од стране запослених који су на њу упућени.

 

 1. Препоручује се свим лицима која су у самозолацији да доследно спроводе мере које су им препоручили епидемиолози.