Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Почетак » Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева » Актуелно » Седница Штаба за ванредне ситуације града Ваљева

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је, на данас одржаној седници, донео следећу наредбу:

 

  1. Налаже се Градској управи Ваљева да у складу са Закључком бр. 112-489/1/20-04/1 од 8. 4. 2020. и рачунима достављеним од корисника средстава, са наменског подрачуна отвореног код Управе за трезор у циљу прикупљања новчане помоћи, тооком трајања ванредног стања, пренесе следећа средства:

– за потребе Опште болнице Ваљево за уређење и опремање простора за рад на одељењима гинекологије и инфектологије и набавку заштитне опреме- износ од 144.240,00 динара.

 

  1. Забрањује се саобраћај за пешаке, моторна возила и бицикле у долини реке Градац за време трајања ванредног стања, изузев лицима чија је то адреса становања. Забрана се односи на узводни део реке Градац, изнад бетонске бране. Како је примећено окупљање грађана у недозвољеном броју у долини реке Градац, које директно угрожава резултате до сада донетих мера заштите, доноси се нова мера забране из става један овог члана.

 

  1. За трошкове сахране лица са територије, која су преминула од последица болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, обезбеђује се износ од 60.000 динара. Трошкови сахране обухватају трошкове: преузимања, превоза, погребне опреме и сахрањивања преминулог. Износ из тачке 1 овог закључка исплатиће се из буџета града на основу приложених рачуна.

 

  1. У закључку о образовању Стучно-опративног тима за заштиту и спасавање од епидемија, бр. 112-422/20-04/1 од 15.3.2020. мења се Руководилац тима др Марија Гавриловић, директор Завода за јавно здравље и за новог руководиоца именује досадашњи заменик, др Зоран Живковић, специјалиста нуклеарне медицине и заменик градоначелника.