Седница Штаба за ванредне ситуације

Почетак » Седница Штаба за ванредне ситуације » Вести » Седница Штаба за ванредне ситуације
Штаб за ванредне ситуације града Ваљева, на седници одржаној 25. октобра 2013.године, након разматрања Извештаја о стању и спремности надлежних органа и служби за зимску сезону 2013./2014. годину на подручју града Ваљева, усвојио је следеће закључке:
 
1. Укупно гледано Систем заштите и спасавања на подручју града Ваљева биће значајно спремнији за функционисање у условима евентуалних великих снежних падавина и екстремно ниских температура у предстојећој зимској сезони 2013./2014. години.
 
2. Налаже се свим службама и органима града Ваљева да у складу са својим Проценама угрожености од великих снежних падавина и наноса, спроведу све неопходне планске и организационе припреме из своје надлежности и буду потпуно спремни за предстојећу зимску сезону 2013./2014. годину.
 
Посебну пажњу посветити:
 
1. Проходности државних и општинских путева на брдско-планинском подручју и функционисању саобраћаја;
2. Снабдевању становништва на брдско-планинском подручју водом, храном и лековима;
3. Функционисању предшколских установа и школа;
4. Функционисању здравственог система;
5. Збрињавању повређених и оболелих;
6. Збрињавању социјално – угрожених грађана;
7. Набавци средстава и опреме неопходне за функционисање делатности у најтежим условима великих снежних падавина и наноса.
 
3. Упутити иницијативу СВС – МУП-а да се у оквиру ВСБ Ваљево формира специјалистички тим за спасавање у зимским условима. Град Ваљево обезбедио је специјалну заштитну одећу и обућу и крпље а Сектор за ванредне ситуације специјално спасилачко возило, чиме су се стекли услови за формирање ове јединице.
 
 
 
 

Leave a Comment