Седница Управног одбора ЕМС-а у Ваљеву

Почетак » Седница Управног одбора ЕМС-а у Ваљеву » Вести » Седница Управног одбора ЕМС-а у Ваљеву
„Град Ваљево се налази на стратешком енергетском коридору и у будућности ће имати велики значај као  окосница електро-енергетског система у смислу преноса електричне енергије Западне Србије“, оценио је др Милош Миланковић, генерални директор ЈП „Електромрежа Србије“  на конференцији за новинаре пре почетка седнице Управног одбора овог предузећа која је одржана данас у Ваљеву.
 „Чинимо све да одржимо висок ниво испоруке електричне-енергије како у Ваљеву тако и на подручју целе Републике Србије и поред проблема и енергетске кризе са којом смо били суочени услед обуставе испоруке гаса преко Украјине“, рекао је Миланковић.
 
 „Значајан средства улажу се у ревитализацију постојећих објеката, а током 2009. године у плану је почетак реконструкције далековода од Ваљева до Зворника, који је изграђен педесетих година прошлог века, што ће бити инвестиција од изузетног значаја за даљи развој електро-енергетског система Западне Србије и значајан допринос стабилности преноса. Осим тога планирана је и реконструкција трафо-станице Бајина Башта која има 11 далековода и повезује неколико електрана Дринског слива, а до краја 2025. година предвиђена је и изградња једне дистрибутивне трафо –станице“, нагласили су на данашњој конференцији за новинаре председник Управног одбора  ЈП ЕМС Александар Милићевић и директор погона у Ваљеву Јован Тодорић.
 
Миланковић је заједно са  Милићевићем у разговору са руководством града Ваљева, још једном потврдио да је ово јавно предузеће  спремно да обезбеди још квалитетнији и стабилнији пренос електричне енергије на подручју града. Такође, ЈП „Електромрежа  Србије“ подржаће у потпуности, у оквиру својих ингеренција, све инвестиционе стратешке пројекте у Ваљеву као што је будућа Индустријска зона.
Иначе, ово јавно предузеће увело је праксу одржавања седница Управног одбора у градовима Србије како би у директним контактима са челницима локалних самоуправа размотрили све могућности унапређења даље сарадње.

Leave a Comment