Село Ковачицe коначно добија асфалт

Почетак » Село Ковачицe коначно добија асфалт » Актуелно » Село Ковачицe коначно добија асфалт

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима данас је обишао село Ковачице у ком су отпочели радови на асфалтирању пута који није рађен од 1946. године.

По први пут у овом селу мештани ће добити асфалт у дужини од 800 метара најавио је градоначелник. „ Кренули смо са асфалтирањем сеоских путева, а село Ковачице су нам почетна тачка. Како неки мештани кажу овај пут није рађен од ослобођења, од 1946.године. Прво ћемо асфалтирати 800 метара пута а после се спуштамо у заселак Савићи где ће бити урађено још 400 метара. Оно што је битно је да су издвојена средства из буџета Града за асфалтирање сеоских путева и то 34 милиона динара са ПДВ-ом . Извођач ових радова је грађевинско предузеће „Компресор-инг“. Најбитније је да све што се уради буде квалитетно и дуготрајно,“ рекао је у обраћању мештанима градоначелник Гвозденовић.

„ Када је у питању овај пут дешава се да бројна домаћинства, људи који имају велике фарме и пчелари имају озбиљне проблеме у свакодневном функционисању. Ускоро ће ребаланс буџета па ћемо предвидети још новчаних средстава за асфалтирање сеоских путева. Не можемо све одједном да урадимо, идемо корак по корак. Оно што је најбитније је да председници Месних заједница изнесу проблеме који су реални, да буду упорни јер од њих самих ће зависити како ће се одвијати активности, како би се основне стари за које постоје могућности урадиле,“ додао је градоначелник.

Ковачице су до сада биле једино село које нису имале ни метар асфалта, биле су у запећку све ово време. Почетком ових радова мештанима овог краја је враћена нада да ће у што скоријем року кренути по асфалтном путу како би могли нормално да раде и привређују.