Сеоске олимпијске игре

Почетак » Сеоске олимпијске игре » Вести » Сеоске олимпијске игре
Спортска манифестација- Сеоске олимпијске игре, које се одржавају током овог лета у селима ваљевског краја,привукла је велики број учесника из преко 70 села, али и посетилаца. По речима овдашњих мештана, ово је прилика да се пре свега млади људи који су остали на селу окупе, друже и надмећу у разним спортским дисциплинама. У недељу 24. августа одржано је полуфинале Сеоских олимпијских игара у Доњим Лесковицама. „До сада је на Спортским олимпијским играма учестовало преко 2000 људи.У прва два кола наступале су по три екипе, а у другом по четири. Имамо 12 мушких спортова и 8 женских. На почетку су то били сви спортови за групе села, сада се то већ искристалисало, јер је неколико села била једна група. На пример у екипи Поћуте, налазило се десет села, сва села од Седлара до Поћуте. Таква је ситуација била и са другим селима. Нека су села након првог учешћа оформила своје екипе за све спортове, па су наступили самостално. Највише жена и девојака учествовало је из Ваљевске Лознице на такмичењима“, рекао је Раде Марковић потпредседник Спортског савеза Ваљева.
 
О значају одржавања ове спортске манифестације за ваљевска села, говорио је Михаило Спасић, председник Месне заједнице Доње и Горње Лесковице. „Ово је за Лесковице веома значајно, јер оваквог окупљања није било 20 година. Много људи учествује, а тако је било у сваком селу где су такмичења организована. Олимпијске игре су вратиле живост у села и захвални смо Спортском савезу и граду Ваљеву што су све ово организовали, јер већ 20 година оваквог окупљања у селима није било. За то време су нам села опустела, али ево има још младих и мушкараца и жена који се такмиче, свако нађе неку дисциплину за себе“, рекао је Михаило Спасић и додао да је село у протеклих 20 година било запостављено, да није било никаквих манифестација и да је ово прилика да се млади поново врате на село.
 
Победници текмичења по спортовима учествоваће на завршној манифестацији 19. септембра у Врњачкој Бањи. Организатори Сеоских олимпијских игара су Спортски савез Ваљево и град Ваљево.
 

Leave a Comment